Πώς η Dubai Chocolate αλλάζει τον αγροτικό χάρτη της Ελλάδας

Trend, περιέργεια ή κάτι που θα καταφέρει να επιβιώσει από τις γευστικές μόδες που έρχονται και παρέρχονται; Ο λόγος για την Dubai Chocolate που μετράει κάτι μήνες που μπήκε στην ζωή μας και μέχρι στιγμής τα πάει περίφημα. Ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι αναρωτιόνταν πριν από μερικές ημέρες για το πως οι καταναλωτές γκρινιάζουν για τις τιμές αλλά εξαφανίζουν από τα ράφια την αρκετά ακριβότερη από τις άλλες σοκολάτες Dubai Chocolate της ΙΟΝ.
Οι αυξημένες ανάγκες για πρώτες ύλες έχουν εκτοξεύσει τις τιμές τόσο σε κανταΐφι όσο και σε κελυφωτό φυστίκι. Εδώ να αναφέρουμε ότι πέρα από την Dubai Chocolate το κελυφωτό φυστίκι έχει βρει και άλλες εφαρμογές πέρα από αυτές το ξέραμε έως τώρα. Για παράδειγμα η πραλίνα φυστικιού βρίσκεται σε κατακόρυφη άνοδο ενώ πλέον όλο και περισσότερες τρατορίες και ιταλικά εστιατόρια βάζουν στα μενού τους πιάτα με πέστο φυστικιού. Τα αποθέματα της ελληνική αγοράς σε φυστίκι είναι στο κόκκινο και αρκετοί παραγωγοί θεωρούν ότι βρήκαν το επόμενο Eldorado.
Μπορεί η ιστορική πρωτεύουσα του φυστικιού να είναι η Αίγινα όμως σχεδόν το μισό της ελληνικής παραγωγής συγκεντρώνεται στην Φθιώτιδα όπου τις τελευταίες δεκαετίες οι αγρότες αντικατέστησαν τις ελιές με φυστικιές. Τους τελευταίους μήνες, όπως πληροφορείται η στήλη υπάρχει έλλειψη, σε νέα δενδρύλλια και αυτό καθώς η ζώνη επεκτείνεται πλέον προς την Θεσσαλία. Οι μαζικές φυτεύσεις που γίνονται στον Κάμπο έχουν σκουπίσει την αγορά και αγρότες που ενδιαφέρονται για συγκεκριμένες ποικιλίες δέντρων έχουν μπει στην λίστα αναμονής.