Τα «βάσανα» του Μπάκιγχαμ επαναφέρουν την πίστη των Βρετανών στη μοναρχία!
Ενθουσιασμένοι οι Βρετανοί από την επιστροφή Καρόλου στα επίσημα καθήκοντά του
Την ψήφο εμπιστοσύνης των Βρετανών πολιτών φαίνεται πως παίρνει ο βασιλιάς Κάρολος, καθώς οι δημοσκοπήσεις στη Βρετανία δείχνουν πως όλοι είναι πολύ ευχαριστημένοι από την επιστροφή του στα επίσημα βασιλικά του καθήκοντα.
Παράλληλα, μία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε με αφορμή την πρώτη επέτειο της στέψης του Καρόλου δείχνει πως έχει σημειωθεί ισχυρή αύξηση της υποστήριξης προς τον Βρετανό μονάρχη τους τελευταίους 12 μήνες.
Η έρευνα, που διεξήχθη για την εφημερίδα The Mail on Sunday, δείχνει επίσης ότι η σαφής πλειοψηφία του κοινού θέλει να διατηρήσει τη μοναρχία, με μόνο περίπου το ένα τέταρτο να θέλει δημοκρατία.
Η έρευνα δείχνει ότι τα ποσοστά αποδοχής όλων των μελών της βασιλικής οικογένειας έχουν αυξηθεί από πέρυσι – εκτός από τη Μέγκαν Μαρκλ, της οποίας η δημοτικότητα παραμένει αμετάβλητη.
Η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει επίσης ότι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν μοιραστεί αρκετές πληροφορίες σχετικά με την υγεία του Βασιλιά και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, οι οποίοι λαμβάνουν θεραπεία για καρκίνο.
Ποια δημοκρατία; Μόνο να μην γίνεται Photoshop...
Ωστόσο, υπάρχουν κάποια υπονοούμενα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μοναρχία.
Μετά την οργή γύρω από την επεξεργασμένη φωτογραφία της Πριγκίπισσας της Ουαλίας για την Ημέρα της Μητέρας, ένας στους τρεις από τους 2.166 Βρετανούς ενήλικες που ερωτήθηκαν από την Ipsos απάντησε ότι δεν εμπιστεύεται την ακρίβεια των εικόνων που κυκλοφορούν από τη Βασιλική Οικογένεια – και οι νέοι ήταν οι περισσότεροι.
Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης:
- Περίπου το 60% των Βρετανών πιστεύει ότι πρέπει να διατηρηθεί η μοναρχία, με το 28% να προτιμά μια δημοκρατία.
- Ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας (Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον) είναι τα πιο δημοφιλή μέλη της βασιλικής οικογένειας με ποσοστά αποδοχής 69%, ενώ μόλις ένας στους οκτώ υποστηρίζει τον Πρίγκιπα Άντριου.
- Υπάρχει μια ηλικιακή διαφορά, με το ένα τρίτο των νέων να λέει ότι «θα ήταν καλύτερα» να καταργηθεί η μοναρχία, σε σύγκριση με μόλις έναν στους έξι ηλικιωμένους.