Πλαστά πιστοποιητικά: Κενό στο σύστημα καταγγέλλουν γιατροί - Πώς μπορεί κάποιος να αλλάξει το τεστ [vid]
Πλαστά πιστοποιητικά: Προβληματισμό προξενούν στις αρχές τα απανωτά περιστατικά «εμβολιασμών μαϊμού» σε ολόκληρη τη χώρα, την ώρα που μαίνεται η πανδημία του κορονοϊού.
Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star υπάρχει κενό στο σύστημα, που μπορεί να εκμεταλλευτούν όσοι θέλουν να εκδώσουν πλαστό πιστοποιητικό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γιατροί των δημόσιων αλλά και των ιδιωτικών νοσοκομείων, που έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης, έχουν πρόσβαση στο σύστημα με ειδικό κωδικό, όπου δηλώνονται τα αποτελέσματα των τεστ κορονοϊού.
Πλαστά πιστοποιητικά: Οι καταγγελίες
Σύμφωνα με καταγγελία, ένας γιατρός που έχει κάνει τεστ ακόμα και εάν έχει βγει αρνητικό μπορεί να το δηλώσει θετικό, αν θέλει να εξασφαλίσει πιστοποιητικό νόσησης, αποφεύγοντας έτσι τον εμβολιασμό και την αναστολή εργασίας.
Ο ίδιος ο ταμίας του ιατρικού συλλόγου Αιγίου, κ. Κωνσταντίνος Μωρός μπροστά στην κάμερα του Star άλλαξε το δικό του τεστ από αρνητικό σε θετικό για να δείξει την διαβλητότητα του συστήματος, πώς δηλαδή μερίδα γιατρών μπορεί να εκμεταλλευτεί ή εκμεταλλεύεται ήδη αυτή την τρύπα.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΑΥΓΗ, «υπάρχει εντολή από το υπουργείο Υγείας στους διοικητές των νοσοκομείων να επιβάλουν σιωπητήριο στους γιατρούς για τυχόν κενά του συστήματος. Οι γιατροί οι οποίοι παρατηρούν περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι το σύστημα δεν λειτουργεί απειλούνται μέχρι και με ΕΔΕ» σύμφωνα πάντα με ρεπορτάζ της εφημερίδας.
«Κοιτίδα» ο Παλαμάς Καρδίτσας
Σημειώνεται πως το κουβάρι της υπόθεσης με τα πλαστά πιστοποιητικά άρχισε να ξετυλίγεται από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας. Υπάλληλος που είχε τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα όπου καταχωρούνται οι εμβολιασμοί εξέδωσε 34 πλαστά, εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Μέχρι σήμερα, από τα συνολικά 34 πλαστά πιστοποιητικά με «κοιτίδα» τον Παλαμά Καρδίτσας, έχουν εντοπιστεί:
· 4 πλαστά πιστοποιητικά στο Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, τα οποία είχαν στην κατοχή τους μία μόνιμη διοικητική υπάλληλος - συγγενής πρώτου βαθμού με την «πρωταγωνίστρια» της υπόθεσης διοικητική υπάλληλο στον Παλαμά, μία νοσηλεύτρια και δύο τραυματιοφορείς.
· 3 πλαστά πιστοποιητικά στην Κοζάνη, όπου το ένα εντοπίστηκε σε νοσηλεύτρια στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο και τα άλλα δύο σε Κέντρα Υγείας του νομού,
· αλλά και ένα πλαστό πιστοποιητικό στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το οποίο φέρεται να κατέχει νοσηλευτής, η σύζυγος του οποίου εργάζεται στο Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς, στη Θεσσαλονίκη.
Το γεγονός, μάλιστα, ότι οι ψευδείς βεβαιώσεις εμβολιασμού από τον Παλαμά κατέληξαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης (δηλαδή νοσοκομειακές μονάδες όλες υπαγόμενες στην 3η ΥΠΕ) ερμηνεύεται και από το γεγονός ότι η διοικητική υπάλληλος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με καταγωγή από τον νομό Σερρών, είχε υπηρετήσει προηγουμένως σε νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας, πριν μετακινηθεί στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, κοντά στην υπηρεσία του συζύγου της. Επιπλέον, ο οικογενειακός και φιλικός της περίγυρος είχε άμεση συνάφεια με τον υγειονομικό κλάδο, τον οποίο φρόντισε να «τακτοποιήσει» ως προς την εκκρεμότητα του εμβολιασμού.