Πιερρακάκης με Πιτσιλή: Όσο μειώνεται η φοροδιαφυγή τόσο θα μειώνονται και οι φόροι
Συνάντηση με τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή είχε ο νέος υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος χαρακτήρισε «υποδειγματική» τη δουλειά της Ανεξάρτητης Αρχής.
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή και μαζί με τον υφυπουργό Γιώργο Κώτσηρα ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Αρχής.
Ο υπουργός Οικονομικών επαναβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης να συνεχίσει με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στηρίζοντας με κάθε τρόπο την ΑΑΔΕ. «Η δουλειά που γίνεται στην ΑΑΔΕ είναι υποδειγματική και συγχαίρω τον επικεφαλής της Αρχής Γιώργο Πιτστιλή και τους συνεργάτες του για τις επιτυχίες στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» σημείωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
«Η φοροδιαφυγή δεν είναι απλώς χαμένα έσοδα, η φοροδιαφυγή είναι χαμένες ευκαιρίες για τη χώρα, διάβασα ότι προγραμματίζετε 184.000 ελέγχους μέσα στη χρονιά. Αυτή είναι μια σπουδαία πράξη, αυτό είναι και ένα σπουδαίο μήνυμα, κυρίως απέναντι στους φορολογικά συνεπείς συμπολίτες μας, οι οποίοι αισθάνονται μεγάλη αδικία. Η φοροδιαφυγή υπονομεύει την κοινωνική δικαιοσύνη και στερεί πολύτιμους πόρους από την εκπαίδευση, την υγεία και τις υποδομές.
Τα περσινά έσοδα από τη μείωση της φοροδιαφυγής, που προήλθαν από την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, ξεπέρασαν τα 2 δις ευρώ. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όσο μειώνεται η φοροδιαφυγή, τόσο θα μειώνονται και οι φόροι» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.
Από την πλευρά του ο κ. Πιτσιλής τόνισε πως ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αρχής αφορά και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και το λαθρεμπόριο όπως και την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων με νέα ψηφιακά εργαλεία.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που μία ομάδα νέων ανθρώπων με πολλή όρεξη και εμπειρία ταυτόχρονα είναι εδώ για να συνδράμει στο έργο της Αρχής, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τους εθνικούς μας στόχους. Η πρόσφατη αναβάθμιση της χώρας από τον οίκο Moody’s κατέδειξε πόσο σημαντική είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στη θετική αξιολόγηση της χώρας και την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας», συμπλήρωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.