Πελώνη: Πρώτο βήμα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των πυροσβεστών, όλα εξετάζονται [vid]
«Η απόφαση για την ΕΜΑΚ είναι μια απόφαση που αφορά μια πολύ κρίσιμη υπηρεσία, μια κρίσιμη δομή του κράτους που αφορά την ασφάλεια. Είναι μια υπηρεσία από την οποία δεν μπορεί να λείψει κανείς από καμία βάρδια. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα γίνει συζήτηση και για τους υγειονομικούς το Σεπτέμβριο και όχι ενώ βρισκόμαστε στη φάση της μάχης και των εμβολιασμών. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση της ΕΜΑΚ είναι ένα πρώτο βήμα και όλα αξιολογούνται και εξετάζονται» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αναφερόμενη στην απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού της ΕΜΑΚ, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
https://www.youtube.com/watch?v=TGPNpHoERco
Η κ. Πελώνη χαρακτήρισε σοκαριστικά όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την κατάθεση Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή και σημείωσε ότι «δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η προηγούμενη κυβέρνηση και παραπέμπουν σε καταστάσεις παρακράτους».
Επίσης αναφερόμενη στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού τόνισε πως «πρόκειται για την κορύφωση της πολιτικής υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ήταν αυτός που ήθελε περισσότερους περιορισμούς στο δικαίωμα αυτό το 2019 και εσχάτως εμφανίστηκε επιχειρώντας να δείξει ότι είναι υπέρ της άρσης των περιορισμών». «Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του την στάση είναι σαν να βάζει βέτο στο δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού και επίσης με τη στάση του να μην προσμετράτε η ψήφος τους στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα είναι σαν να χωρίζει τους πολίτες σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους τηρεί αυτή τη στάση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα» προσέθεσε.
Σχολιάζοντας δημοσίευμα που μιλούσε για επιστροφή του πρωθυπουργού από την Τήνο με ελικόπτερο, η κ. Πελώνη είπε ότι ο πρωθυπουργός μετέβη με το πλοίο της γραμμής στην Τήνο για ιδιωτική επίσκεψη. «Λόγω αλλαγής στο πρόγραμμά του μίσθωσε ιδιωτικό ελικόπτερο για την επιστροφή του, επιλέγοντας να μην μετατρέψει σε θαλάσσιο ταξί τα ελικόπτερα του στρατού» σημείωσε.
Επανέλαβε ότι η συζήτηση για προνόμια σε εμβολιασμένους πολίτες δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν έχει δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες όλων των ηλικιών να εμβολιαστούν.
Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι το οκτάωρο προστατεύεται, και το 40ωρο και το πενθήμερο σε αυτό το νομοσχέδιο. «Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας μπορεί να γίνει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου και προς τούτου εφαρμόζονται νέες μέθοδοι που αξιοποιούν και την τεχνολογία- και αναφέρομαι στην ψηφιακή κάρτα εργασίας» τόνισε.
Επίσης για τη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας και τα επιχειρησιακά μέσα η κ. Πελώνη σημείωσε ότι: «Το 112 είναι ένα έσχατο εργαλείο προειδοποίησης που κρίνεται επιχειρησιακά κατά περίπτωση αν πρέπει να ενεργοποιηθεί. Εν προκειμένω στον Σχίνο, στα μοναστήρια στο Αλεποχώρι η διαδικασία ενημέρωσης και εκκένωσης έγινε χθες το βράδυ με φυσική παρουσία με άψογο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων».
Τέλος για το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι πάντα ανοιχτή να ακούσει τους βουλευτές που εκφράζουν τις απόψεις τους. Γι' αυτό γίνεται διαβούλευση στις επιτροπές και την Ολομέλεια. Γι' αυτό γίνονται συζητήσεις και διορθώσεις όπου κρίνεται». «Σε κάθε περίπτωση σε θέματα όπως αυτό, που είναι ένα ζήτημα υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας, η διαφορετική άποψη είναι σεβαστή» προσέθεσε.