Πάτρα: Στην ανακρίτρια καταθέτουν οι γιατροί για την Τζωρτζίνα - Καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης η Ρούλα
Το κεφάλαιο των καταθέσεων των γιατρών από τα τρία νοσοκομεία που είχε νοσηλευτεί η 9χρονη Τζωρτζίνα ανοίγει από σήμερα η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα η οποία ερευνά με γρήγορους ρυθμούς και προ κάθε κατεύθυνση την υπόθεση της δολοφονίας του μικρού παιδιού.
Για σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν δύο γιατροί οι οποίοι μπορούν να φέρουν κρίσιμα στοιχεία στην ανακριτική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας μπορεί να κληθούν να καταθέσουν ακόμα και συνάδελφοί τους οι οποίοι δεν είχαν εξεταστεί στο στάδιο της προανάκρισης.
Μάλιστα ο επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίο, Ανδρέας Ηλιάδης, που πρώτος κατέφυγε στις αρχές μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, φέρεται να έχει παραδώσει και τα βίντεο από τη νοσηλεία της μικρής Τζωρτζίνας.
«Τα βίντεο είναι στα χέρια των Αρχών. Είχαμε ζητήσει από την μητέρα να καταγράφει την κλινική εικόνα της μικρής σε βίντεο. Δηλαδή τους σπασμούς της μικρής. Αυτή όμως επέλεξε να δείχνει το μόνιτορ. Εμείς μέσα από τα βίντεο πήραμε αυτό που θέλαμε για να καταλάβουμε τι συμβαίνει» φέρεται να υποστηρίζει ο κ. Ηλιάδης.
Στο ρόλο του κ. Ηλιάδη αναφέρθηκε και η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της στην 18η τακτική ανακρίτρια επισημαίνοντας ότι «η Τζωρτζίνα διεκομίσθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο και την ανέλαβε ο διευθυντής ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος είναι εντατικολόγος και διευθυντής ΜΕΘ. Στη ΜΕΘ την κράτησαν 4 μήνες».
Ο εντατικολόγος ήταν και εκείνος που πρότεινε την τοποθέτηση του απινιδωτή-βηματοδότη στην 9χρονη. Η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε στις δικαστικές αρχές: «μας είπε ο κ. Ηλιάδης ότι υπάρχει μια συσκευή απινιδωτή-βηματοδότη, την οποία θα μπορούσε να τοποθετήσει στο σώμα της Τζωρτζίνας ο γιατρός κ. Παπαγιάννης του Ωνασείου.
Ο κ. Ηλιάδης αρχικά επέμενε, μας το συνέστησε και εμείς ως γονείς το δεχτήκαμε γιατί όταν ένας γιατρός λέει σε έναν γονιό ότι μπορεί να κάνει κάτι για να θωρακιστεί το παιδί του θεωρήσαμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτή τη ενέργεια».
Εξελίξεις με το τάμπλετ και τα κινητά της μητέρας
Επίσης, δεν αποκλείεται ακόμα και εντός της ημέρας να υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την ανάσυρση του τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας μετά τη χθεσινή κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη ο οποίος βεβαίωσε στην ανακρίτρια ότι το παιδί του τάφηκε με αυτό μετά από επιθυμία της μητέρας του.
Παράλληλα, η ανακρίτρια αναμένει και τις απαντήσεις από τα εγκληματολογικά για τις οκτώ συσκευές κινητών της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατασχέθηκαν μετά από δική της εντολή στο σπίτι της στην Πάτρα.
Καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης η Ρούλα Πισπιρίγκου
Αίτημα αποφυλάκισης καταθέτει σήμερα η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο για κενά στη δικογραφία τόσο για το αν υπήρχε κεταμίνη στο νοσοκομείο Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού, όσο και για τον ακριβή χρόνο θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας.
«Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα καταθέσουμε αίτηση αποφυλάκισης. Δεν έχει αλλάξει κάτι αυτή τη στιγμή, όμως θα αλλάξει. Σύμφωνα με τους δικούς μας ισχυρισμούς πρόκειται να αλλάξουν τα επιστημονικά δεδομένα με τις απαντήσεις που θα δοθούν στα ερωτήματα, στα οποία έχουμε θέσει. Και στρεφόμαστε στο ανώτερο όργανο, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που είναι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσφεύγοντας εκεί και ζητώντας τη νέα κρίση της υπόθεσής μας», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως εξήγησε, οι δικηγόροι της έχουν αιτηθεί έγγραφη απάντηση για το αν η κεταμίνη υπήρχε διαθέσιμη στο νοσοκομείο. «Γιατί μέσα στη δικογραφία, παρά τον τεράστιο θόρυβο, δε δίνεται απάντηση αν η φαρμακευτική ουσία ήταν διαθέσιμη στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Η συλλογή των στοιχείων γίνεται μέσα από την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και όχι μέσω δηλώσεων σε διάφορα μέσα, οι οποίες πολλές φορές είναι αντικρουόμενες μεταξύ τους», επισήμανε.