Πάτρα: Καταθέτει το 4ο πρόσωπο - κλειδί για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Στενεύει ο κλοιός για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, μιας και συνεχίζεται ο κύκλος καταθέσεων των μαρτύρων για το θρίλερ της Πάτρας και σειρά στις καταθέσεις έχει ο παιδίατρος - εντατικολόγος που εφημέρευε την 29η Ιανουαρίου, τη μοιραία εκείνη μέρα που κατέληξε το παιδί.
Η κατάθεση του ατόμου αυτού κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την πολύκροτη υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ο παιδίατρος – εντατικολόγος, στις 14:30 το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου, την ώρα που είχε εφημερία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», κλήθηκε να αντιμετωπίσει την τελευταία κρίση της Τζωρτζίνας. Βρέθηκε άμεσα με την ομάδα του στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας, καθώς χρειάστηκαν τρία λεπτά για να πάνε στο θάλαμο, όπου νοσηλευόταν η 9χρονη. Μπαίνοντας μέσα, οι γιατροί είχαν ήδη αρχίσει να της κάνουν ΚΑΡΠΑ, όμως, όπως διαπίστωσε ο ίδιος, ήταν ήδη αργά.
Όσα έχει δηλώσει ο παιδίατρος
«Tην 29η Ιανουαρίου εφημέρευα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Γύρω στις 14.30 είχαμε κλήση από την Α΄ Παιδιατρική Κλινική για καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Αμεσα εγώ, η εξειδικευόμενη ιατρός και η νοσηλεύτρια, αφού πήραμε τον απαραίτητο εξοπλισμό κατεβήκαμε στον 4ο όροφο που βρίσκεται η Παιδιατρική Κλινική.
Η ΜΕΘ βρίσκεται στον 5ο όροφο, ακριβώς από πάνω. Στην ερώτησή σας λοιπόν πόση ώρα χρειάστηκε να πάρουμε τον εξοπλισμό και να κατέβουμε στον 4ο όροφο σας απαντώ ότι χρειαστήκαμε περίπου 3 λεπτά.
Κατευθυνθήκαμε άμεσα στο θάλαμο που νοσηλευόταν η ασθενής. Μπαίνοντας μέσα είδαμε ότι οι παρευρισκόμενοι ιατροί και νοσηλευτές της κλινικής είχαν ήδη ξεκινήσει καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ δηλαδή, με καρδιακές μαλάξεις και αερισμό με AMBU. Μπαίνοντας στον θάλαμο είδαμε ένα παιδί, κορίτσι, άσφυγμο απνοϊκό με περιστοματική κυάνωση και μυδρίαση άμφω μυ αντιδρώσα στο φως κόρης.
Στο μόνιτορ του κορεσμού βλέπαμε χαμηλό κορεσμό και χαμηλές σφύξεις. Κλινικά δεν είχα ούτε περιφερικές ούτε κεντρικές σφύξεις και ακροαστκά άκουσα γύρω στις 35 σφύξεις. Αμεσα χορηγήσαμε αδρεναλίνη χωρίς καμία κλινική ανταπόκριση και ταυτόχρονα αναλάβαμε εμείς την ΚΑΡΠΑ ως πιο εξειδικευμένοι», έχει καταθέσει μεταξύ άλλων ο γιατρός, τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια της ανάνηψης δόθηκαν δύο ουσίες: ροκουρόνιο και αδρεναλίνη.
Κάτι που πρέπει να κρατήσουμε, πάντως, είναι πως σύμφωνα με κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά και νοσηλευτή, ο πατέρας του κοριτσιού ήταν αυτός που ζήτησε το κλειδί του δωματίου της Τζωρτζίνας ώστε να μπορεί να κλειδωθεί με την αιτιολογία ότι σε διπλανό δωμάτιο είχε γίνει κλοπή.
Την επόμενη μέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου διερωτήθηκε αν υπάρχουν κάμερες στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν το παιδί.