Πασχαλινό τραπέζι: Ακριβότερο από πέρυσι - Πόσο θα κοστίσει
Ακριβότερες σε σχέση με πέρσι είναι οι τιμές στα προϊόντα του πασχαλινού τραπεζιού παρά το γεγονός ότι από χθες Τετάρτη τέθηκε σε εφαρμογή το «Καλάθι του Πάσχα» το οποίο σημειώνεται θα βρίσκεται σε εφαρμογή από τις 15 Απριλίου.
Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των προϊόντων που υπάρχουν στην λίστα των εκπτώσεων είναι: αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, καθώς και τα πασχαλινά σοκολατένια αβγά.
Σύμφωνα με τον ΙΝΚΑ για το πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι για 6-8 άτομα, είναι ξεκάθαρο πως φέτος οι τιμές είναι ακριβότερες και οι καταναλωτές θα βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη γα να αντεπεξέλθουν.
Αναλυτικά οι τιμές σύμφωνα με το ΙΝΚΑ διαμορφώνονται ως εξής:
Κρέατα
- Αρνί (14 € /κιλό): 140€ (10 κιλά)
- Κοκορέτσι (1,5 κιλό): 21€
Λαχανικά
- Μαρούλια (2 τμχ): 1,40€
- Κρεμμύδι φρέσκο (2 τμχ): 1,20€
- Άνηθος: 0,60€
- Ντομάτες (1 κιλό): 2,5€
- Αγγούρια (2 τμχ): 1,40€
- Τζατζίκι (1 κιλό): 4,20€
- Μαγειρίτσα (500 γρ. συκώτι + ζαρζαβατικά): 11€
- Τυρί φέτα (500 γρ.): 7€
- Τυρί γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα (500 γρ.) 8,5€
Διάφορα άλλα προϊόντα
- Ψωμί (1 κιλό): 2,40€
- 20 αυγά κόκκινα βαμμένα: 13,20
- Κάρβουνα (20 κιλά): 26€
- Κουλούρια (1 κιλό): 15,45€
- Τσουρέκι (1 κιλό): 17€
Αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά
- Κρασί (1,5 λίτρο): 6€
- 10 Μπύρες: 17€
- 6 Αναψυκτικά: 4,20€
- Φρούτα: 4€
- Γλυκά: 14€
- Διάφορα απρόβλεπτα (ρεύμα, λάδι): 16€
Άρα, το σύνολο -με τις πιο χαμηλές κοστολογήσεις- είναι στα 334,05€, σε σχέση με πέρυσι που πλήρωσε ο καταναλωτής 296,65€ με την αύξηση να φτάνει στο 12,6% πάνω.
Μιλώντας στο OPEN ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης τόνισε ότι κάθε χρόνο παρατηρείται αύξηση στο πασχαλινό τραπέζι: