ΠΑΣΟΚ: Θα ψηφίζαμε την ενίσχυση του Τύπου, αν η κυβέρνηση δεν την έκανε «πακέτο» με άσχετες διατάξεις
Έντονα αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κατηγορώντας την κυβέρνηση για παλαιοκομματικές συμπεριφορές, υποστηρίζοντας ότι «έκανε πακέτο» σε μία τροπολογία διατάξεις που ήθελε να υπερψηφίσει η Χαριλάου Τρικούπη, όπως η ενίσχυση του Τύπου μετά από τις μεγάλες αυξήσεις στο δημοσιογραφικό χαρτί, με άλλες ρυθμίσεις στις οποίες ήταν κατηγορηματικά αντίθετη.
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:
Επιχειρούν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας και να καταλογίσουν ευθύνες στην Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, γιατί δήθεν δεν ψήφισε τη διάταξη για τα μέτρα στήριξης των εκδοτικών επιχειρήσεων, που περιλάμβανε τροπολογία με 7 άσχετα μεταξύ τους άρθρα.
Όπως δηλώσαμε κατηγορηματικά στην Ολομέλεια θα ψηφίζαμε τη σχετική διάταξη στήριξης του Τύπου, αν ήταν αυτοτελής νομοθετική ρύθμιση.
Ιδού η αλήθεια (Πρακτικά της Βουλής, Ολομέλεια, 28-11-2022, Τόνια Αντωνίου) :
«Υπάρχουν, βεβαίως, άλλες θετικές διατάξεις στην τροπολογία, που εάν τις φέρνατε ξεχωριστά, θα τις ψηφίζαμε. Ενδεικτικά, αναφέρω ότι λέμε «ναι» στο άρθρο 7 για την ενίσχυση των εφημερίδων και περιοδικών πανελλαδικής, περιφερειακής και τοπικής κυκλοφορίας, επειδή καλύπτει ένα μέρος των ανατιμήσεων, λόγω ακρίβειας».
Δεν ήταν όμως δυνατόν να συναινέσουμε στην ψήφιση μιας τροπολογίας με ιδιαίτερα προβληματικές διατάξεις, μεταξύ των οποίων το άρθρο 1, με το οποίο η Κυβέρνηση επιχειρεί να παρακάμψει την άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να παρατείνει για 1 ακόμη έτος τις συμβάσεις μεταξύ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και των ΚΤΕΛ, την ώρα που καθυστερεί σκόπιμα την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου των λεωφορείων.
Ας πάψει, λοιπόν, η Κυβέρνηση να αναζητεί άλλοθι για τις ετεροχρονισμένες και αναποτελεσματικές πολιτικές της για την ακρίβεια που πλήττει την οικονομία και την κοινωνία, μεταθέτοντας ευθύνες με τη νόθευση του περιεχομένου των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και ας δεχθεί επιτέλους την πρότασή μας να ψηφίζεται ξεχωριστά κάθε άρθρο των τροπολογιών, ώστε να εκφράζεται καθαρά σε κάθε διάταξη η στάση κάθε πολιτικού κόμματος με τη θετική ή αρνητική του ψήφο.