ΠΑΣΟΚ: Στο στόχαστρο ο Μητσοτάκης και μετά την εκλογή Τασούλα - Νέο βίντεο κατά του Πρωθυπουργού
Σε ρυθμούς περιφερειακών συνεδρίων μπαίνει το ΠΑΣΟΚ που διατηρεί στο στόχαστρό του τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μετά την εκλογή Τασούλα. Νέο βίντεο κατά του Πρωθυπουργού από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Κατά του πρωθυπουργού προσωπικά στρέφεται για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την εκλογή του Κώστα Τασούλα στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας χθες, στην τέταρτη πάντως κατά σειρά ψηφοφορία και με απλή μόνο πλειοψηφία.
Στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη αποδίδουν αποκλειστική ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι η χθεσινή μέρα θα περάσει στην iστορία ως η μέρα που διακόπηκε μία από τις ελάχιστες παραδόσεις συναίνεσης του πολιτικού συστήματος της χώρας και μάλιστα μετά από 30 χρόνια που ο ρυθμιστής του πολιτεύματος εκλεγόταν με ευρύτερες πλειοψηφίες.
Μιλώντας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με μόλις 160 ψήφους, μακριά από το συμβολικό ορόσημο των 180, κάνουν λόγο για ένα «λυπηρό πισωγύρισμα», αποδίδοντάς το στην ανασφάλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας και στη διαχρονική τάση συγκέντρωσης της εξουσίας που κατά τους ίδιους χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό.
Ειδικά για τον πρωθυπουργό, θυμίζουν δε ότι αυτοαναιρέθηκε, προτιμώντας να υπηρετήσει την εσωκομματική και όχι την εθνική συναίνεση, όπως ορίζει το πνεύμα του Συντάγματος. Ήταν εκείνος άλλωστε, που το 2019, κατά τη συνταγματική αναθεώρηση της επίμαχης διάταξης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωνε από το βήμα της Βουλής ότι είναι αυτονόητο πως πρέπει να αναζητούνται ευρείες συναινέσεις.
Ενδεικτικό των σκληρών τόνων του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση είναι και το βίντεο που αναρτήθηκε στα social media του κόμματος.
Το τηλεφώνημα στον Τασούλα
Φερόμενος θεσμικά, πάντως, ο Νίκος Ανδρουλάκης τηλεφώνησε χθες στον Κώστα Τασούλα, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του.
Νωρίτερα, επιστολή με την οποία ευχαριστούσε τον ίδιο και την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για την στήριξη στο πρόσωπό του, απέστειλε στον Νίκο Ανδρουλάκη ο Τάσος Γιαννίτσης, που τερμάτισε πάντως δεύτερος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.
Και παρά το γεγονός ότι από τη δεύτερη θέση δεν παράγεται κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα, προκύπτει πολιτικό συμπέρασμα, δεδομένου ότι ο κ.Γιαννίτσης έχει περιγραφεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως ο άνθρωπος που ενσαρκώνει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να κυβερνήσει. Στην επιστολή του ο ίδιος σημείωνε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα περνάει σε ένα νέο δύσκολο εσωτερικό και διεθνές σκηνικό, που θα απαιτήσει επικέντρωση στην αντιμετώπιση των μεγάλων συλλογικών ανησυχιών και αβεβαιοτήτων. Πιστεύω ότι εσείς, το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του, θα ανταποκριθείτε άλλη μια φορά στις κοινωνικές προσδοκίες για εμπιστοσύνη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία και σας εύχομαι ολόθερμα καλή επιτυχία στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων και στο έργο σας».
Σε ρυθμούς περιφερειακών συνεδρίων το ΠΑΣΟΚ
Την ίδια στιγμή στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για το πρώτο περιφερειακό συνέδριο του Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου. Ήδη η επικοινωνιακή ομάδα του ΠΑΣΟΚ εργάζεται πυρετωδώς, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να ‘ανοίξει’ ψηφιακή πλατφόρμα διαβούλευσης υπό τον τίτλο:
«Αποφασίζουμε για τον τόπο μας-digitalsociety.gr», με τους πολίτες να καλούνται να καταθέτουν απευθείας τις απόψεις τους για θέματα τοπικού και εθνικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, έχουν ήδη ετοιμαστεί promo videos, καθώς και υποδομές για video shorts, podcast και workshop βέλτιστων ψηφιακών πρακτικών που θα πλαισιώσουν επικοινωνιακά τα συνέδρια.
Το ΠΑΣΟΚ στη Σαντορίνη
Τέλος, με τις σεισμικές δονήσεις να συνεχίζονται, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να βρεθεί σήμερα στο νησί. Ειδικότερα, στη Σαντορίνη θα ταξιδέψουν οι βουλευτές Ανδρέας Πουλάς και Κατερίνα Σπυριδάκη, η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου Όλγα Μαρκογιαννάκη και ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χάλαρης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με την Έπαρχο Θήρας, Ιουλία Καραμολέγκου και τον δήμαρχο του νησιού Αναστάσιο- Νικόλαο Ζώρζο, ενώ θα επισκεφθούν το νοσοκομείο Θήρας και θα συναντηθούν με δυνάμεις της ΕΜΑΚ, του ΕΜΟΔΕ και του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονται στο νησί, θα δουν μέλη του Επιχειρησιακού Κέντρου «Όλυμπος» και Πυροσβεστικό κλιμάκιο, καθώς και φορείς του νησιού, ενώ θα παραχωρήσουν και συνέντευξη Τύπου σε τοπικά -και όχι μόνο- Μέσα.