ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής: Πρόταση για την στήριξη των εισοδημάτων και την μείωση των έμμεσων φόρων
Την στήριξη των εισοδημάτων, αλλά και την μείωση των έμμεσων φόρων προτείνει το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής απέναντι στο απίστευτο κύμα ακρίβειας που βιώνει η ελληνική κοινωνία.
Αυτό σημείωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ. Νάντια Γιαννακοπούλου, που βρέθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο και συνάντησε την νομαρχιακή επιτροπή του κινήματος, αλλά και τις αρχές και τους παραγωγικούς φορείς, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την αγορά της πόλης και συνομίλησε με πολίτες.
«Η ακρίβεια αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, του αγροτικού κόσμου και δυστυχώς φοβόμαστε πως με όλη αυτή την κρίση στην Ουκρανία τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα όσον αφορά τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στην ενέργεια», είπε η κα Γιαννακοπούλου, η οποία ειδικά για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ. είπε:
«Έχουμε καταθέσει πολύ συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, οι οποίες βασίζονται σε δύο πυλώνες. Ο ένας είναι η στήριξη των εισοδημάτων, που είχαν δεχτεί απίστευτες μειώσεις τα 10 χρόνια της κρίσης, αλλά και μέσα στην πανδημία. Προτείνουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και την επαναφορά ενός νέου ΕΚΑΣ, που θα αφορά 350 χιλ. μικροσυνταξιούχους. Ο δεύτερος πυλώνας έχει να κάνει με τη μείωση των έμμεσων φόρων, του ΦΠΑ στα βασικά είδη και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και βεβαίως με διαρκείς ελέγχους στην αγορά για την αισχροκέρδεια, γιατί μέσα σε όλη αυτή την κρίση των ανατιμήσεων υπάρχουν πολλά θέματα αισχροκέρδειας στο λιανεμπόριο.
Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο πρόεδρος μας ο Νίκος Ανδρουλάκης, για μας ο αγώνας θα γίνει τόσο μέσα στη Βουλή, αλλά κυρίως και κατά κύριο λόγο έξω από τη Βουλή, δίπλα στον κόσμο, στην κοινωνία, να ξαναπιάσουμε το νήμα από κάτω και αυτό ακριβώς θα κάνουμε».
Η βουλευτής σχολίασε και την κρίση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας πως «η εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία αποτελεί μία απολύτως καταδικαστέα ενέργεια και καταλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου και του διεθνούς δικαίου. Οι ευθύνες της Δύσης και της ΕΕ είναι μεγάλες γιατί υπήρξε καθυστερημένη αντίδραση και υπό αυτή την έννοια πρέπει να δούμε τι μπορεί να γίνει έστω και τώρα σε σχέση με την κοινή εξωτερική πολιτική που επιτέλους πρέπει να υπάρξει στην Ε.Ε.».