ΠΑΣΟΚ για διαρροές σε βάρος του Ανδρουλάκη: «Βουτηγμένες στη λάσπη από το Μαξίμου»
Διατηρείται το πολεμικό κλίμα των τελευταίων ημερών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Μαξίμου, αυτήν τη φορά με επίκεντρο το σκάνδαλο των υποκλοπών. Απαντώντας με οργισμένο τρόπο σε δημοσιεύματα, φίλα προσκείμενων ΜΜΕ στην κυβέρνηση αναφορικά με τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη στο θέμα, πηγές του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για «ψεκασμένες και επικίνδυνες διαρροές βουτηγμένες στη λάσπη».
Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, «τις τελευταίες μέρες το Μέγαρο Μαξίμου και οι επικοινωνιακοί του βραχίονες πήραν τη σκυτάλη από την Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, και τον Παύλο Πολάκη, πρωταγωνιστώντας σε ψεκασμένες και επικίνδυνες διαρροές βουτηγμένες στη λάσπη.
Την απάντηση θα δώσει από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συζήτηση που θα διεξαχθεί κατόπιν πρωτοβουλίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών με θέμα: «Η διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα: Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης».
Την οργή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν δύο δημοσιεύματα, το ένα (Απογευματινή) σύμφωνα με το οποίο ο κ. Ανδρουλάκης έχει ζητήσει να μην αρθεί η ασυλία του και ένα δεύτερο (Εστία), που φωτογραφιζόταν ως πιθανή η άρση της ασυλίας του, «με την κατηγορία των ύποπτων σχέσεων με ξένη δύναμη», υπονοώντας την Κίνα.
Και για τα δύο, αρμόδιες πηγές της Χαριλάου Τρικούπη έκαναν λόγο για απολύτως ψευδή, κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, που επιχειρούν διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να πλήξουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είτε μέσω ανυπόστατων φημών που έχουν διαψευσθεί από το καλοκαίρι (περί ύποπτων σχέσεων με ξένες χώρες) είτε μέσω παραποίησης των πραγματικών γεγονότων (αναφορικά με την ασυλία του).
Ειδικά για το τελευταίο, οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν: «Στις 21 Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη με τον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους δικηγόρους του, Μ. Βελεγράκη, Μ. Καλαντζόπουλο και Χρ. Κακλαμάνη είχε ανακοινωθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε δύο νομικές ενέργειες. Η πρώτη ότι προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η δεύτερη ότι καταθέτει αίτημα στην επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI), ζητώντας να αποφανθεί αν η επισύνδεση της ΕΥΠ ήταν σύμφωνη με το ευρωπαϊκό πλαίσιο κανόνων που ισχύει για τους ευρωβουλευτές».
Και ξεκαθάριζαν: «Ουδέποτε ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του, ούτε να τον προστατεύσουν από οτιδήποτε, αφού αυτό που αιτήθηκε ήταν ένα νομικό πόρισμα που αναμένεται τις επόμενες ημέρες». Μάλιστα, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, είχε ανακοίνωσε εκείνες τις ημέρες στην Ολομέλεια ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε το σχετικό αίτημα «υπεράσπισης της κοινοβουλευτικής του ασυλίας στο πλαίσιο της καταγγελίας του κατά των ελληνικών αρχών για την παράνομη παρακολούθηση του από την ΕΥΠ».