Πάρτε πίσω τα χαράτσια για τα οικόπεδα, στοπ σε περικοπές στις συντάξεις χηρείας
Δεν ξέρω ειλικρινά από ποιο φοβερό μυαλό βγήκε η απόφαση η κυβέρνηση μετά τις εκλογές να επιβάλει κεφαλικό φόρο σε όποιον έτυχε να έχει ένα οικόπεδο κάπου ή ένα σπίτι κάπου με κήπο. Φαίνεται πως οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα μπορεί να πέφτουν αλλά το κυνηγητό στην ακίνητη περιουσία των ΄πολιτών δεν πέφτουν με τίποτε. Αντίθετα με διάφορα προσχήματα ξεκινήσαμε από τον προσωρινό ΕΝΦΙΑ που έγινε μόνιμος, προχωρήσαμε σε κάθε είδους πιστοποιητικά (ενεργειακά κλπ) και συνεχίζουμε ακάθεκτοι με το χαράτσι για τον καθαρισμό οικοπέδων, χτίσιμο φραχτών, αντικατάσταση ξύλινων πέργκολων και ότι άλλο μπορεί να σκεφθεί κάποιος για να βγάλουν οι υπεύθυνοι την ουρά τους απέξω σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Νομίζω ότι και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε. Διότι οι αποφάσεις αυτές που δεν βασίζονται στην λογική, αλλά μόνο στο πως το κράτος θα μαζέψει λεφτά με όποιον τρόπο μπορεί, είναι θέμα χρόνου να εξοργίζουν και να θυμώσουν τους πολίτες.
Και μπορεί ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση να μην πληρώσουν στις ευρωεκλογές το αντίτιμο αυτής της ιστορίας, αλλά αργά ή γρήγορα εάν κάποιοι εντός της κυβέρνησης συνεχίσουν την τακτική του Χότζα, πονάει δόντι κόβει κεφάλι ο λογαριασμός θα έρθει κάποια στιγμή. Διότι δεν μπορείς ούτε να νομοθετείς στο πόδι, ούτε με διάφορα προσχήματα να κυνηγάς τους ιδιοκτήτες ενός οικοπέδου κάπου στο…πουθενά επιχειρώντας μάλιστα να μας πείσεις από πάνω ότι το κάνεις για το καλό μας. Ούτε σε μια εποχή που ο κόσμος τα βγάζει με το ζόρι πέρα εσύ να έρχεσαι και να του προσθέτεις ένα ακόμη κόστος που του περιορίζει το εισόδημά του.
Το μόνο που θα έπρεπε να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να το αποσύρει και να επιστρέψει η λογική σε αυτούς που λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις. Το πρόγραμμα πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή με βάση την πραγματικότητα και όχι τον παραλογισμό κάποιων.
Το ίδιο παράλογο είναι η κυβέρνηση να ετοιμάζεται να συνεχίσει το έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος των γυναικών ή των ανδρών που έμειναν χήρες και χήροι.
Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να περικοπούν οι συντάξεις χηρείας μετά την πρώτη τριετία από την ημερομηνία χορήγησής τους , ενώ για να κάνει την καλή υποστηρίζουν ότι εξετάζει το σενάριο να δίδεται το δικαίωμα στους συνταξιούχους να μειώσουν τυχόν δική τους σύνταξη αν είναι μικρότερη, και όχι τη σύνταξη χηρείας. Με το ισχύον καθεστώς οι συντάξεις χηρείας καταβάλλονται στον επιζώντα σύζυγο για μια τριετία στο 70% της σύνταξης του θανόντος, Με τη λήξη της τριετίας και εφόσον ο δικαιούχος παίρνει δική του σύνταξη ή εργάζεται, η σύνταξη χηρείας μειώνεται κατά 50% και κατεβαίνει στο 35% της σύνταξης που ελάμβανε ο θανών. Οι περιορισμοί αυτοί προβλέφθηκαν στον νόμο 4387/2016.
Και πραγματικά αναρωτιέμαι εάν οι δυο παραπάνω αποφάσεις έχουν λογική και ευαισθησία. Και κυρίως εάν δείχνουν ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα και επιστρέφει στην κανονικότητα και στην ανάπτυξη. Εσείς κ. Πρόεδρε τί λέτε;