Παράσυρση 3χρονου στη Λάρισα: Τι λέει το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν
Το τρίχρονο παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Πάνω στον τρίχρονο έχει πέσει όλο το ιατρικό προσωπικό της ΜΕΘ Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου το παιδί να μπορέσει να ξεπεράσει τα βαριά τραύματα που έχει, εξαιτίας της παράσυρσής του από ΙΧ το μεσημέρι του Σαββάτου (08/03).
Το τρίχρονο αγοράκι έχει υποστεί σοβαρή κλειστή κρανιοεγκεφαλική και κρανιοπροσωπική κάκωση και ελαφριάς βαρύτητας κάκωση θώρακα, ενώ νοσηλεύεται διασωληνωμένο, υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και σε καταστολή, όπως αναφέρεται στο πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο της Λάρισας.
Οι γιατροί χαρακτηρίζουν σοβαρή, αλλά σταθερή την κατάσταση του παιδιού, για το οποίο τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα.
Το ιατρικό ανακοινωθέν
«Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΜΕΘ Παίδων του Π.Γ.Ν. Λάρισας, ο μικρός ασθενής Γ.Α. 3 ετών και 3 μηνών φέρει σοβαρή κλειστή κρανιοεγκεφαλική και κρανιοπροσωπική κάκωση, και ελαφριάς βαρύτητας κάκωση θώρακα συνεπεία παράσυρσης από ΙΧ αυτοκίνητο.
Μετά την αναζωογόνηση και την σταθεροποίησή του στο ΓΝΛ διακομίσθηκε διασωληνωμένος υπό καταστολή και ινότροπη υποστήριξη στη ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ του ΠΓΝΛ στις 18:20 της 08/03/2025.
Νοσηλεύεται διασωληνωμένος υπό μηχανικό αερισμό, καταστολή και λοιπή υποστηρικτική αγωγή.
Εξακολουθεί να λαμβάνει ήπια ινότροπη υποστήριξη και η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή».
Αφέθηκε ελεύθερος ο 22χρονος οδηγός
Στο μεταξύ, ο 22χρονος οδηγός του ΙΧ που παρέσυρε το 3χρονο παιδί έξω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Χαραυγή Λάρισας, αφέθηκε ελεύθερος μετά τη σύλληψή του.
Ο 22χρονος υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, το οποίο έδειξε ότι δεν είχε κάνει χρήση αλκοόλ κι έτσι αφέθηκε από τις αρχές, που εξετάζουν καρέ καρέ το βίντεο ντοκουμέντο που έχουν στα χέρια τους από την παράσυρση.
Σκοπός τους είναι να καταφέρουν να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το ΙΧ παρέσυρε το παιδάκι και πιο συγκεκριμένα την ταχύτητα του οχήματος.