Παρακολουθήσεις: «Tο σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα δεν έχει τέλος» γράφει η Süddeutsche Zeitung
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο διεθνής Τύπος έχει ασχοληθεί με το σκάνδαλο των υποκλοπών στη χώρα μας. Σε αυτό επανέρχεται, την Πέμπτη, ο γερμανικός Τύπος και συγκεκριμένα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία φιλοξενεί άρθρο υπό τον τίτλο: «Tο σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα δεν έχει τέλος».
Το ρεπορτάζ αναφέρει, επικαλούμενο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Euraktiv, την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, με αφορμή την έρευνά του στις περιοχές που είχαν υποστεί ζημιές από τις πυρκαγιές, το καλοκαίρι του 2021.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η έρευνα του δημοσιογράφου ακολούθησε την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις, τις οποίες δεν τήρησε, αμελώντας να ενισχύσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έδαφος και να λάβει προληπτικά μέτρα.
Οι άλλες παρακολουθήσεις
Στη συνέχεια, η Süddeutsche Zeitung ξεδιπλώνει το κουβάρι της υπόθεσης των υποκλοπών, περιγράφοντας το χρονικό των αποκαλύψεων με τις παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, και του πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου.
Το γερμανικό Μέσο δεν άφησε εκτός κάδρου ούτε την Εισαγγελία, καθώς τονίζει ότι οι άδειες για παρακολουθήσεις δόθηκαν από εκείνη γενναιόδωρα.
Η Süddeutsche Zeitung γράφει χαρακτηριστικά: «Αυτό δείχνει και η περίπτωση του Γιώργου Κύρτσου. Ο πρώην Ευρωβουλευτής της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον αρχηγό του κόμματός του, Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για «ορμπανοποίηση» της χώρας τον Φεβρουάριο με συνέπεια να διαγραφεί από το κόμμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euractiv, είχε τεθεί πολλές φορές υπό παρακολούθηση και έχει εντωμεταξύ καταθέσει μήνυση.
Για τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου έχει αλλάξει στη δουλειά του κάτι πολύ βασικό. Πολλές φορές παρατήρησε τους τελευταίους μήνες ότι παρακολουθούνταν δια ζώσης και λέει πως: «Είναι σαν να ζεις σε μια δυστοπία».
Το άρθρο αναφέρει πως ο κ. Τέλλογλου έχει ήδη ζητήσει από τις αρμόδιες Αρχές να μάθει γιατί παρακολουθούνταν και, όπως λέει ο ίδιος, «αν έρθει μια τέτοια απάντηση, θα πάω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».