Πανεύκολο παγωτό μπανάνας με δύο υλικά
Παγωτό μπανάνας: Το συγκεκριμένο παγωτό δεν χρειάζεται πολλά υλικά ούτε και εξειδικευμένο εξοπλισμό.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι το μπλέντερ, ώριμες μπανάνες και λίγο χρόνο.
Το παγωτό μπανάνας έχει σχεδόν την ίδια κρεμώδη υφή με το πραγματικό παγωτό, χωρίς τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά και τους κρόκους αυγών του κανονικού παγωτού. Όπως θα δείτε, το παγωτό έχει μόνο μπανάνες και λίγο υγρό από γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου ή ρυζιού, ώστε να διευκολυνθεί η ανάδευση στο μπλέντερ.
Υλικά
- 2 μπανάνες, κατεψυγμένες
- ½ φλιτζάνι γάλα φυτικής προέλευσης
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε τις ώριμες μπανάνες σας και παγώστε τις σε μια σακούλα με φερμουάρ ή σε δοχείο κατάψυξης μέχρι να στερεοποιηθούν.
Όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε το παγωτό, βγάζετε τις μπανάνες από την κατάψυξη και τις ψιλοκόβετε. Τις βάζετε στο μπλέντερ με το φυτικό γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Η υφή είναι πολύ παρόμοια με το πραγματικό παγωτό και οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα της μπανάνας σε πηκτίνη.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή κάρδαμο, φρέσκα βατόμουρα ή κατεψυγμένα σμέουρα, 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου ή αμύγδαλα.
Απολαύστε το αμέσως ή αποθηκεύστε το σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Το παγωτό θα γίνει σκληρό αν φυλάσσεται στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Εάν συμβεί αυτό, αφήστε το να μαλακώσει στον πάγκο για 20 λεπτά (ή μέχρι να μπορέσετε να το αφαιρέσετε).