Παναθηναϊκός - Φιορεντίνα (3-2): Το ψυχωμένο «τριφύλλι» έβαλε βάσεις για τη μεγάλη πρόκριση
Ο Παναθηναϊκός έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση στους «8», αφότου επικράτησε της Φιορεντίνα στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο επιθετικά, επικράτησε της Φιορεντίνα με 3-2 στο ΟΑΚΑ και εν όψει της ρεβάνς στην Ιταλία έχει προβάδισμα ενός γκολ.
Σε ακριβώς μια εβδομάδα από τώρα (13/3) οι «πράσινοι» θα αναμετρηθούν ξανά με τους περσινούς φιναλίστ του θεσμού στο «Αρτέμιο Φράνκι» με φόντο ένα εισιτήριο στους «8» του Conference League.
Το ματς:
Με το «καλημέρα» το «Τριφύλλι» άνοιξε το σκορ. Στο 5' ο Τζούρισιτς με μια άψογη κάθετη μπαλιά βρίσκει τον Μαξίμοβιτς, ο οποίος έστρωσε την μπάλα στον Σβιντέρσκι και ο Πολωνός έξω από την περιοχή κρέμασε τον Τερατσιάνο.
Τα Ολυμπιακά ακίνητα πήραν... φωτιά όταν στο 19' οι «πράσινοι» διπλασίασαν το προβάδισμα τους. Ο Τζούρισιτς με μια οβίδα έξω από την περιοχή απειλεί την εστία του Τερατσιάνο, ο οποίος δεν καταφέρνει να διατηρήσει την μπάλα στην αγκαλιά του. Το λάθος του Ιταλού κίπερ εκμεταλλεύτηκε ο Μαξίμοβιτς, όπου και βρήκε δίχτυα.
Η απάντηση των «βιόλα» ήταν άμεση. Στην ακριβώς επόμενη φάση ο Γκόσενς με μια σέντρα από τα αριστερά βρίσκει τον Μπετράν και ο Αργεντίνος με μια κεφαλιά και τρεις παίχτες πάνω του καταφέρνει να νικήσει τον Ντραγκόβσκι. Τρία λεπτά αργότερα, στο 23ο λεπτό, ο Γκόσενς δημιούργησε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων όταν έστρωσε την μπάλα στον Φαγκιόλι και αυτός με μια οβίδα βρήκε δίχτυα για την ισοφάριση.
Στο 33' ο Ρούι Βιτόρια αναγκάστηκε να βγάλει εκτός τον αρχηγό της αθηναϊκή ομάδας, Γιάννη Κότσιρα, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά σε διεκδίκηση της μπάλας. Στην θέση του μπήκε ο Γιώργος Βαγιαννίδης, ο οποίος προέρχεται και αυτός από τραυματισμό.
Λίγα λεπτά πριν την ανάπαυλα οι Ιταλοί βρήκαν και τρίτη φορά δίχτυα με τον Μορένο, ωστόσο το γκολ του Αργεντίνου αμυντικού ακυρώθηκε για offside.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο όπως και στο πρώτο, ψάχνοντας το γκολ. Στο 55' αυτό ακριβώς βρήκε με τον Τέτε, έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια από τον Τζούρισιτς, ο οποίος βρήκε τον Βραζιλιάνο στο ύψος της περιοχής και από εκεί εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Στο 83' το σύνολο του Βιτόρια είχε την ευκαιρία να πετύχει και τέταρτο τέρμα και να έχει πιο εύκολο έργο στην Ιταλία την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο το σουτ του Τζούρισιτς βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Το 3-2 έμεινε ως το τελικό σφύριγμα και ο Παναθηναϊκός πλέον καλείται να διατηρήσει την διαφορά ενός γκολ στον επαναληπτικό της επόμενης εβδομάδας.
Ενδεκάδα Παναθηναϊκού: Ντραγκόβσκι, Αράο, Ίνγκασον, Μαξίμοβιτς (Τσέριν 76'), Κότσιρας, (Βαγιαννίδης 33'), Ουνάι, Σιώπης, Μλαντένοβιτς, Τέτε, Σβιντέρσκι (Ιωαννίδης 76'), Τζούρισιτς (Μαντσίνι 90')
Ενδεκάδα Φιορεντίνα: Τερατσιάνο,Ρανιέρι, Πιέτρο, Μορένο, Ντοντό, Φαγκιόλι (Παρίσι 76'), Μανδραγόρα, Ρίτσαρντσον (Κατάλντι 59') , Γκόσενς, Μπελτράν (Γκούντμουνσον 76'), Κεν