Όλα έτοιμα για την ανάβαση Ριτσώνας 2025
Με 103 συμμετοχές θα διεξαχθεί η πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων στην ιστορική διαδρομή της Ριτσώνας.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων αρχίζει με την Ανάβαση Ριτσώνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Μαρτίου. Ο αγώνας συγκέντρωσε για άλλη μια χρονιά τριψήφιο αριθμό συμμετοχών, καθώς 103 οδηγοί θα ανεβούν, τόσο το Σάββατο στις χρονομετρημένες δοκιμές, όσο και την Κυριακή στον αγώνα, στη φημισμένη διαδρομή μήκους 3100 μέτρων.
Ο αγώνας διεξάγεται από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ). Στο πλευρό των οργανωτών βρίσκονται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Χαλκιδέων. Χορηγοί του αγώνα είναι το myKTEO (Όμιλος Επιχειρήσεων Μ.Γ. Θαλάσση), η Seajets, η Gallo ΑΕ και η Racing Star. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το STAR Κεντρικής Ελλάδος, οι 4Τροχοί και το 321Go.

Στον αγώνα δίνουν το παρών αρκετοί πρωταγωνιστές στο χώρο των αναβάσεων τα τελευταία χρόνια, ενώ από τη λίστα δεν λείπουν και οδηγοί, οι οποίοι θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ανάβαση Ριτσώνας. Ευχή όλων οι καιρικές συνθήκες να είναι σύμμαχος των αγωνιζόμενων, των οργανωτών και των θεατών.
Το πρόγραμμα του αγώνα
Αναφορικά με το πρόγραμμα του αγώνα, ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Μαρτίου από τις 17:30 έως τις 20:30 στο myKTEO Θαλάσση Γλύφας, καθώς και το Σάββατο 29 Μαρτίου στο χώρο των πιτς από τις 08:00 έως τις 09:30.

Οι χρονομετρημένες δοκιμές είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 10:30 το Σάββατο 29 Μαρτίου. Τα δύο σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 10.30, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο δρόμος για τους θεατές θα κλείσει 90 λεπτά πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου και τις δύο ημέρες (09.00).
Το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ) εύχεται Καλή Επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.