«Τι μου είπε ο Μπέρνι» - Ο Αλέξης Τσίπρας στις ΗΠΑ, συναντήθηκε με τον γερουσιαστή Σάντερς
Η ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού στα κοινωνικά δίκτυα και το σχόλιό του για την προσωπικότητα του Μπέρνι Σάντερς.

Με τον Μπέρνι Σάντερς, δημοκρατικό γερουσιαστή του Vermont και ηγετική προσωπικότητα της Αριστεράς των ΗΠΑ, συναντήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο κτίριο της Γερουσίας στην Ουάσινγκτον, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.
«Είχα τη σπουδαία ευκαιρία να ανταλλάξω σκέψεις με έναν βαθιά φιλοσοφημένο άνθρωπο και πολιτικό, για τις παγκόσμιες εξελίξεις -και ειδικότερα για τις επιπτώσεις της πολιτικής Τραμπ στις ΗΠΑ. Μιλήσαμε για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, σε μία περίοδο που υπονομεύονται βάναυσα από την άνοδο της ακροδεξιάς και την ενίσχυση του ρόλου των ολιγαρχών στην πολιτική», σημειώνει και συνεχίζει:
«Οι ολιγάρχες πάντοτε ήθελαν να ελέγχουν τις κυβερνήσεις, μου είπε ο Μπέρνι, σήμερα, όμως, δε θέλουν καν να υπάρχουν κυβερνήσεις. Θέλουν να πλουτίζουν ανεξέλεγκτα σε βάρος της κοινωνίας και αυτό κάνει τα πράγματα ακόμη πιο επικίνδυνα για το μέλλον του πλανήτη. Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ ανησυχητική αυτήν τη προσέγγιση σε σχέση με όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ, αλλά και στα μέρη μας».
«Συζητήσαμε, επίσης, για τη σημασία που έχει να προωθήσουμε πολιτικές για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και της κλιματικής κρίσης. Και, βέβαια, τόνισα την ανάγκη να σταθούμε απέναντι σε εθνικιστικές και νεοαποικιακές δυνάμεις, στηρίζοντας την ειρήνη στην Ουκρανία και τον τερματισμό της ανθρωπιστικής καταστροφής, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς αμάχους, στην Παλαιστίνη. Ιδίως, μιλήσαμε για την ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αν θέλουμε τα παραπάνω να γίνουν πράξη», καταλήγει η ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα.
Η ανάρτηση Σάντερς
Στη συνάντηση αναφέρθηκε και ο Αμερικανός γερουσιαστής. Σε ανάρτησή του, ο Μπέρνι Σάντερς ανέφερε: «Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Αλέξη Τσίπρα, τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, για να συζητήσουμε τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την προστασία της εργατικής τάξης, την καταπολέμηση της ολιγαρχίας και τη διάσωση του πλανήτη μας από τις καταστροφές της κλιματικής αλλαγής».