Ντόρτμουντ για «φίλημα», ολική ανατροπή (1-2) μέσα στη Γαλλία και οι Γερμανοί βλέπουν... Βαρκελώνη
Η Ντόρτμουντ πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, ανατρέποντας μέσα σε εννέα λεπτά το προβάδισμα της Λιλ.
Η Ντόρτμουντ πήρε σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League επί Γαλλικού εδάφους απέναντι στη Λιλ, πραγματοποιώντας ολική ανατροπή μέσα σε 9' στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Κόβατς έδειξαν χαρακτήρα παρά το γρήγορο τέρμα που δέχτηκαν και αναμένεται να αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα του Φλικ στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Η αναμέτρηση
Ο Ντέιβιντ έδωσε προβάδισμα στους Γάλλους μόλις στο 5', εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της Ντόρτμουντ στο ξεκίνημα και τη λάθος εκτίμηση του Κόμπελ στη φάση.
Οι Βεστφαλοί αντέδρασαν από το 15' και έπειτα και δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 16' ο Γκιρασί στην αντεπίθεση τροφοδότησε τον Γκρος, ο Γερμανός στο τετ α τετ «νίκησε» τον Σεβαλιέ όμως ο Αλεξάντρο απομάκρυνε σωτήρια τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.
Ο Γάλλος τερματοφύλακας ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, πραγματοποιώντας σπουδαίες επεμβάσεις στις προσπάθειες των Ριέρσον(19') και Γκιρασί(20') σε φάση διαρκείας που η Ντόρτμουντ είδε τον Σεβαλιέ και τον Μενιέ να διώχνουν συνεχώς τη μπάλα στη γραμμή της εστίας τους.
Οι δύο ομάδες συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες, όμως τόσο η κεφαλιά του Αντρέ στο 34' όσο και αυτή του Γκρος στο 45+1' δεν κατέληξαν στα δίχτυα των αντιπάλων τους.
Η Ντόρτμουντ μπήκε με το πόδι στο «γκάζι» στο δεύτερο μέρος και στο 54' ισοφάρισε σε 1-1, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσαν από το αντικανονικό μαρκάρισμα του Μενιέ. Οι Βεστφαλοί ήταν καταιγιστικοί και από το 62' έως το 65' «σφυροκόπησαν» την εστία του Σεβαλιέ που έβλεπε την άμυνα του να μην τον βοηθά καθόλου.
Ο Αντεγέμι στο 62' από το γύρισμα του Ρίερσον έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι την μπάλα, ενώ ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Μπάιερ πέρασε εκατοστά δίπλα από την εστία της Λιλ.
Ο Γερμανός επιθετικός «εξιλεώθηκε» λίγο αργότερα, ολοκληρώνοντας την ανατροπή της ομάδας του πετυχαίνοντας με εξαιρετικό τελείωμα το πρώτο του τέρμα στο Champions League.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Λιλ ήταν η ομάδα που κρατούσε υπό τον έλεγχο της τη μπάλα, αναζητώντας το γκολ που θα την κρατούσε «ζωντανή» στο όνειρο της πρόκρισης. Η Ντόρτμουντ άντεξε, δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου και «τσέκαρε» το εισιτήριο της για την επόμενη φάση.
ΛΙΛ: Σεβαλιέ, Μενιέ, Ντιακιτέ, Αλεξάντρο, Ισμαΐλι, Μπουάντι, Αντρέ, Μουκάου, Χάραλντσον, Καμπελά, Ντέιβιντ
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Άντον, Σλότερμπεκ, Γκιρασί, Μπράντ, Γκροβ, Μπάιερ, Σάμπιτσερ, Τσαν, Ρίερσον, Αντεγιέμι