Νέα Αριστερά: «Εκλογές όχι μόνο για τη συγκάλυψη, αλλά και για την αντικοινωνική πολιτική»
Ο Αλέξης Χαρίτσης είχε βάλει στο τραπέζι την πρόταση κλιμάκωσης της αντιπολιτευτικής δράσης απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ήδη από τα πρώτα μεγάλα συλλαλητήρια.

Ικανοποίηση επικρατεί στο στρατόπεδο της Νέας Αριστεράς, καθώς η επιμονή και η σταθερή θέση υπέρ της ανάγκης για κοινή δράση της προοδευτικής αντιπολίτευσης απέδωσαν καρπούς, έστω και τώρα.
Σύμφωνα με πηγές στην Πατησίων, η στάση του Αλέξη Χαρίτση ήταν καθοριστική στο να υπάρξει συμφωνία για κοινό κείμενο, ώστε να μην μετατραπεί ένα τόσο μείζον ζήτημα όπως η πρόταση δυσπιστίας σε ένα πεδίο μικροκομματικού διαγκωνισμού με κίνδυνο να φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.
Επιπλέον, πηγές της Νέας Αριστεράς τονίζουν ότι πίεσε προκειμένου στο σκεπτικό της πρότασης να ενταχθούν ζητήματα που αφορούν τη συνολική κυβερνητική πολιτική (ακρίβεια, κράτος δικαίου, δημοκρατία κ.λπ.), καθώς δεν μπορεί μια πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης να είναι μονοθεματική.
Όπως υπενθυμίζουν στην Πατησίων, ο Αλέξης Χαρίτσης είχε βάλει στο τραπέζι την πρόταση κλιμάκωσης της αντιπολιτευτικής δράσης απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ήδη από τα πρώτα μεγάλα συλλαλητήρια για τη συγκάλυψη στην τραγωδία των Τεμπών στις 27/1, με δήλωσή του στο περιστύλιο.
Επιπλέον, υπενθυμίζεται η πρόταση για συνάντηση όλων των αρχηγών της προοδευτικής και αριστερής αντιπολίτευσης προκειμένου να υπάρξει συντονισμός του βηματισμού τους.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σήμερα η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αποδρομή. Το μήνυμα των πολιτών ότι δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση της συγκάλυψης φτάνει και στην πράξη στο κοινοβούλιο, συμπληρώνουν.
Κύκλοι της Νέας Αριστεράς επιβεβαιώνουν τον κεντρικό της ρόλο στη διαμόρφωση της προοδευτικής αντιπολίτευσης, ασκώντας πίεση για ενιαία και δυναμική πολιτική δράση εντός και εκτός κοινοβουλίου. Οι ίδιες πηγές λένε ότι από απόψε έως το βράδυ της Παρασκευής, οι βουλευτές και οι βουλεύτριες της Νέας Αριστεράς θα βάλουν στο στόχαστρο τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως τον βασικό εντολέα και ενορχηστρωτή της συγκάλυψης του εγκλήματος.
Παράλληλα, ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών ως τη βασική προϋπόθεση για απόδοση δικαιοσύνης στο έγκλημα των Τεμπών. Εκλογές όχι μόνο για τη συγκάλυψη, αλλά και για τη συνολική αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και τη διάλυση κάθε έννοιας κράτους δικαίου, λένε πηγές της Πατησίων.
Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόκειται για το τελευταίο χειροκρότημα πριν πέσει η αυλαία μιας αλαζονικής και αυταρχικής κυβέρνησης. «Κύριε Μητσοτάκη, παραιτηθείτε κι αφήστε αυτή την κοινωνία να αναπνεύσει οξυγόνο», είπε χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή, τα μέλη του κόμματος θα δίνουν το παρών στις μαζικές αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών το απόγευμα της Τετάρτης.