Νάσος Ηλιόπουλος: Επιλογή της κυβέρνησης να μείνει εκτός μάχης ο ιδιωτικός τομέας
«Στις 4 Μαρτίου μας έλεγε ο πρωθυπουργός ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία της μάχης, και σήμερα δεν υπάρχουν κενά κρεβάτια ΜΕΘ στην Αττική. Ή συνειδητά έλεγε ψέματα ή είναι εκτός τόπου και χρόνου. Σε κάθε περίπτωση είναι επικίνδυνος» κατηγόρησε o Νάσος Ηλιόπουλος τον πρωθυπουργό.
Σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, σημείωσε: «Είναι κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μείνει εκτός της μάχης ο ιδιωτικός τομέας… Δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας στους εργασιακούς χώρους και τα μέσα μεταφοράς, όπως εισηγούνται οι ειδικοί… Ταυτόχρονα, η ΝΔ μείωσε για φέτος τον προϋπολογισμό για την δημόσια υγεία κατά 600 δισ. ευρώ, και σε σχέση με πέρυσι το ΕΣΥ έχει 1.680 λιγότερους εργαζόμενους».
Αναφέρθηκε, ακόμα, στην πρόσφατη απόλυση του γιατρού από το δημόσιο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», -όταν την ίδια στιγμή μεταφέρονται γιατροί από τα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές που δήθεν επιτάσσονται- για να συμπεράνει: «Αυτό δεν είναι επίταξη του ιδιωτικού τομέα, είναι κερδοσκοπία με δημόσιες πλάτες», ενώ σημείωσε και τον «υπερδιπλασιασμό του ημερήσιου νοσήλειου στις ιδιωτικές ΜΕΘ από τα 800 στα 1.700 ευρώ».
Ο εκπρόσωπος Τύπου αναφέρθηκε στην ανάγκη να υιοθετηθούν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη στήριξη των εργαζομένων, τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας -με διαγραφή μέρους του και ρύθμιση του υπολοίπου με ένα σχήμα ανάλογο των 120 δόσεων- και απόσυρση του πτωχευτικού νόμου. Επανέλαβε την ανάγκη «συνταγογραφηθούν άμεσα τα τεστ για τον κορονοϊό», γιατί «δεν είναι λύση η μετατροπή των τεστ σε ζήτημα ατομικής ευθύνης, και να ληφθούν μέτρα για τους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς που συνιστούν τις βασικές εστίες υπερμετάδοσης».
Τέλος, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, σημείωσε ότι τα τελευταία δημοσκοπικά δεδομένα που δείχνουν άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά υπογράμμισε πως «σε μη εκλογική περίοδο αυτό που οφείλουμε να κοιτάμε όλοι είναι τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων, που καταγράφουν την αρνητική όψη του κυβερνητικού έργου. Αντιθέτως, συγκεκριμένες προστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταγράφουν πλειοψηφίες στην κοινωνία».