Μυστήριο με τον «πριγκιπικό» τίτλο της Τατιάνα Μπλάτνικ: Θα τον κρατήσει ή όχι;
Ο χωρισμός «βόμβα» της Τατιάνας Μπλάτνικ και του Νικόλαου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία το βράδυ της Παρασκευής 19/04. Το ζευγάρι με μια λιτή ανακοίνωση δημοσιοποίησε ότι μετά από 14 χρόνια έγγαμου βίου αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους, τονίζοντας ωστόσο ότι θα διατηρήσουν τον σεβασμό τους και την φιλική σχέση τους μετά από 20 χρόνια κοινής πορείας.
Ο διεθνής τύπος που ασχολείται με τους γαλαζοαίματους έχει αφιερώσει ουκ ολίγα δημοσιεύματα για το ζευγάρι, καθώς υπήρξε ένα από τα πιο αγαπημένα και όμορφα ζευγάρια στους κύκλους των royal.
Ωστόσο, μια από τις λεπτομέρειες που απασχολεί τα ξένα ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες είναι το αν η Τατιάνα Μπλάτνικ θα διατηρήσει τον τίτλο της "πριγκίπισσας" που έλαβε όταν παντρεύτηκε τον Νικόλαο.
Αν και η ίδια δεν νιώθει ούτε συμπεριφέρεται ως πριγκίπισσα, υπάρχουν κανόνες και πρωτόκολλα αναφορικά με το τι προβλέπεται σε μια αντίστοιχη περίπτωση.
Όπως αναφέρει το People, η μοίρα των βασιλικών τίτλων που κληρονομήθηκαν μέσω του γάμου ποικίλει μετά το διαζύγιο ανάλογα με τον εκάστοτε βασιλικό οίκο.
Δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει σύγχρονο προηγούμενο για το τι θα γίνει με τον τίτλο της Τατιάνας, αφού κανένα από τα αδέρφια του Νικόλαου δεν έχει χωρίσει, δεν υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθήσουν.
Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η οικογένεια δεν έχει σκοπό να της αφαιρέσει τον τίτλο, τον οποίο δεν χρησιμοποιεί ούτως ή άλλως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια που υπήρξε σύζυγος του Νικόλαου, ήταν ελάχιστες οι φορές που η Τατιάνα Μπλάτνικ επέλεξε να φορέσει τιάρα.
Μάλιστα η ίδια μετά τον γάμο της είχε δηλώσει «Δεν νιώθω πριγκίπισσα. Δεν νιώθω ότι παντρεύτηκα πρίγκιπα, με τίτλο. Στην πραγματικότητα, ναι, είναι ο πρίγκιπάς μου, αλλά τίποτα περισσότερο».
Πώς θα μοιραστεί η περιουσία μετά το διαζύγιο
Ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου μίλησε στην εκπομπή "Super Κατερίνα" το πρωί της Τρίτης (23/4) και εξήγησε τι προβλέπει ο νόμος στην Ελλάδα για το μοίρασμα της περιουσίας του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ μετά το τέλος του γάμου τους.
«Κατά τον ελληνικό νόμο, αρμόδια για την έκδοση του διαζυγίου είναι τα δικαστήρια της τελευταίας κατοικίας των συζύγων. Νομίζω ότι για το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι η Ελλάδα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αποκτήματα ενός ζευγαριού μέσα στον γάμο, η σύζυγος δικαιούται το 1/3, αλλά είναι μαχητό τεκμήριο. Δηλαδή, μπορεί είτε να βγουν περισσότερα χρήματα είτε να επιδικάσουν τα δικαστήρια λιγότερα χρήματα» σημείωσε αρχικά ο Σάκης Κεχαγιόγλου.
«Το 1/3 το θεωρεί ο νόμος από τη στιγμή του γάμου και μετά, δηλαδή εάν η σύζυγος, εν προκειμένω, συνέβαλε στην αύξηση της περιουσίας του συζύγου της και με ποιον τρόπο. Βγαίνουν αποφάσεις δικαστικές που λένε ότι επειδή ανέθρεψε τα παιδιά, ή επειδή τον στήριξε ηθικά ή επαγγελματικά, ή ήταν αφανώς στις επιχειρήσεις του, έχει συμμετοχή μεγαλύτερη ή μικρότερη από το κανονικό. Αυτό ζητάνε συνήθως στις αγωγές, αλλά το 1/3 το δίνει ο νόμος. Τα αποκτήματα κρίνονται από τον τόπο κατοικίας του εναγόμενου. Αν, δηλαδή, γίνει αγωγή της συζύγου κατά του συζύγου, τότε κρίνονται με βάση το ποια είναι η κατοικία του συζύγου, είναι αρμόδια τα αντίστοιχα δικαστήρια. Το προγαμιαίο συμβόλαιο, αν υπήρξε στο εν λόγω ζευγάρι, δεν ισχύει στην Ελλάδα, αλλά στην Αμερική», πρόσθεσε ο ίδιος.