Μπάμπης Βωβός: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο κατασκευαστής
Τα προηγούμενα χρόνια είχε μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη, ενώ το 2020 συνελήφθη μετά από δύο καταδικαστικές αποφάσεις για φοροδιαφυγή.
Σε ηλικία 91 ετών πέθανε το περασμένο Σάββατο 13 Ιουλίου ο γνωστός επιχειρηματίας του χώρου των κατασκευών Μπάμπης Βωβός. Την είδηση επιβεβαίωνε με μια λιτή ανακοίνωση σήμερα Κυριακή (21.7.2024) στην εφημερίδα «Καθημερινή» η οικογένεια του επιχειρηματία.
O Μπάμπης Βωβός σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και ίδρυσε το 1974 την «Μπάμπης Βωβός Ελληνική Τουριστική Α.Ε.», η οποία τον Αύγουστο του 1999 μετονομάσθηκε σε «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Α.Ε.».
Η εταιρεία του υπήρξε ηγέτιδα ελληνική εταιρεία ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων, με έμφαση στην αγορά ακινήτων γραφείων.
Η ΜΒΔΤστη διάρκεια των 32 χρόνων δραστηριοποίησής της στο χώρο των αστικών ακινήτων είχε κατασκευάσει περισσότερα από 30 γραφειακά συγκροτήματα, με συνολική έκταση μεγαλύτερη των 500.000 τ.μ. όπως τα ATRINA, AGORA, POLIS, DELFI CORNER, ATRIUM, MONUMENTAL PLAZA κλπ.
Το 2006 η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας ανερχόταν στα 1,2 δις ευρώ. Τα συνολικά χρέη στο τέλος του 2011 είχαν φτάσει στα 870 εκατ. ευρώ.
Μετά από μία πολυδαίδαλη διαδρομή, ο Μπάμπης Βωβός, που είδε το όνομά του να δεσπόζει σε πολλά γυάλινα κτήρια της Λεωφόρου Κηφισίας, τα τελευταία χρόνια και έχοντας μπει στη δέκατη δεκαετία της πολυδαίδαλης διαδρομής του, είχε αποσυρθεί. Δεν πήγαινε στο γραφείο παρά σπάνια και περνούσε μεγάλο μέρος με τη σύζυγό του Μαίρη.
Τα προηγούμενα χρόνια είχε μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη, ενώ το 2020 συνελήφθη μετά από δύο καταδικαστικές αποφάσεις για φοροδιαφυγή.
Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, λόγω και της ηλικίας του και μία ημέρα μετά εξαγόρασε την ποινή του και αποφυλακίστηκε.
Γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, δεκαετία του ΄30, και ήταν το 9ο και τελευταίο παιδί μια οικογένειας του χωριού. Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος προ ετών σε συνέντευξή του, προορισμός του ήταν να γίνει χωροφύλακας, κατ' επιθυμία του πατέρα του. «Πήγαινε στη χωροφυλακή, να γίνεις αξιωματικός. Αριστούχος είσαι, είναι βέβαιο ότι θα πετύχεις. Θα είσαι εσωτερικός, δεν θα πληρώσουμε τίποτε», του είχε πει.
Αντ΄ αυτού βρέθηκε το 1950 να περνάει στο Πολυτεχνείο και να έρχεται στην Αθήνα για να βάλει το σχέδιό του σε εφαρμογή. Ενώ είναι στο δεύτερο έτος των σπουδών του και εργάζεται κάνοντας την πρακτική του στο τεχνικό γραφείο «Κλαφόπουλος – Ιωαννίδης», ο Μπάμπης Βωβός κάνει μια γνωριμία με τους δύο Μυκονιάτες επιχειρηματίες, εργολάβοι μπετόν Γιάννη Ζουγανέλη και Παναγιώτη Φαμέλη. Μαζί τους ο Βωβός συστήνει την εταιρεία που στο μέλλον θα έχτιζε πάνω από 150 κτήρια, για να στεγάσει υπουργεία και πολυεθνικές εταιρείες.