Mητσοτάκης: «Υπερήφανοι για την πρωτιά του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» – Η Ελλάδα διαμορφώνει τις εξελίξεις»
Την ομάδα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και όλα τα στελέχη των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, συνεχάρη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την τριπλή διάκριση της Ελλάδας με το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων «Φώφη Γεννηματά», που αναδείχθηκε κορυφαία εφαρμογή ψηφιακής Υγείας από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Καινοτομίας και Τεχνολογίας.
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:
«Σήμερα δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι όχι για ένα, αλλά για τρία βραβεία που απένειμε στην Ελλάδα ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA που εκπροσωπεί σχεδόν το σύνολο της διεθνούς αγοράς τεχνολογίας από 80 χώρες.
Το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων «Φώφη Γεννηματά» κέρδισε το 1ο βραβείο ως εφαρμογή της ψηφιακής Υγείας. Το ίδιο και το Κέντρο Διαλειτουργικότητας όλων των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου στον τομέα του «Μετασχηματισμού του Κράτους». Ενώ η υπηρεσία myDESKlive για τα ηλεκτρονικά ραντεβού του πολίτη πήρε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Ψηφιακή Ευκαιρία Συμπερίληψης».
Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και σε όλα τα στελέχη των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας που εργάζονται γι’ αυτά τα προγράμματα.
Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις, αλλά τις διαμορφώνει. Και την ίδια ώρα που αντιμάχεται με διαχρονικές παθογένειες, πρωτοπορεί στην καινοτομία και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για μία καλύτερη καθημερινότητα. Λύνοντας τα προβλήματα του παρελθόντος και κερδίζοντας τα στοιχήματα του μέλλοντος. Η Ελλάδα αλλάζει. Βαδίζει μπροστά και στοχεύει ψηλά».
Σχετικά με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»
Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» σχεδιάστηκε από τα Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υλοποιείται από την ΗΔΙΚΑ και αφορά όλες τις γυναίκες (περίπου 1.300.000) ηλικίας 50-69 ετών που δεν έχουν νοσήσει με καρκίνο του μαστού κατά την τελευταία πενταετία ή δεν έχουν κάνει ψηφιακή μαστογραφία κατά το τελευταίο 12μηνο. Το σύνολο των δικαιούχων γυναικών που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση έχουν ήδη λάβει με SMS ή email παραπεμπτικό για τη διενέργεια ψηφιακής μαστογραφίας. Όσες δεν έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα μετέχουν 315 διαγνωστικά εργαστήρια και 170 γιατροί. Επιπλέον, το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τον ιστότοπο https://mastografia.gov.gr μέσω του οποίου οι γυναίκες-δικαιούχοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, καθώς και να αναζητήσουν τις συνεργαζόμενες ιδιωτικές και δημόσιες δομές του προγράμματος και τους ιατρούς ανά περιοχή.