Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη - Φάμελλου: «Εμμονική στάση - Αλλάξτε τροπάριο»
Διμέτωπα βέλη, τόσο στον Νίκο Ανδρουλάκη όσο και τον Σωκράτη Φάμελλο, εκτόξευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας, καταλογίζοντάς τους εμμονική και μονοθεματική αντιπολίτευση.
«Μου θυμίζετε τους εφήβους που ακούνε τον πρώτο τους δίσκο κύριε Φάμελλε και κύριε Ανδρουλάκη. Μην έχοντας κάτι άλλο να κάνετε, ακούτε τον ίδιο δίσκο συνέχεια. Αλλάξτε τροπάριο, τα ίδια λέγατε και προεκλογικά κι εμείς πήραμε 41% κι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αυτά που πήραν», ανέφερε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας μάλιστα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για «εμμονή» με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.
«Υπάρχει η πολιτική ετυμηγορία του λαού, η κάλπη δεν ξεπλένει βεβαίως, αλλά εάν υπάρχει αδίκημα θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη. Εσείς πού τα ξέρατε όλα αυτά κύριε Ανδρουλάκη; Ότι θα βάλει η ΑΔΑΕ πρόστιμο; Εάν δεν είναι σουρωτήρι η Αρχή; Πού το ξέρατε;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.
Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Νίκο Ανδρουλάκη και με φόντο τον… Ανδρέα Παπανδρέου. Όλα άρχισαν όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις ισορροπημένες σχέσεις που είχε η χώρα μας με τον Αραβικό κόσμο την περίοδο διακυβέρνησης του ιδρυτή της πράσινης παράταξης.
«Αναφερθήκατε στο ‘80 και τον Παπανδρέου και τον Αραφάτ. Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν είχε αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ. Ή δεν τα ξέρετε αυτά και θα πρέπει να διαβάσετε την ιστορία του κόμματός σας ή είστε εκτός θέματος», ανέφερε δηκτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να σχολιάζει από τα έδρανα πως «πριν τον Παπανδρέου υπήρχε ο Καραμανλής…». Τότε ο πρωθυπουργός του ανταπάντησε πως «ο Καραμανλής δεν είχε πάρει αγκαλιά τον Αραφάτ».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκρουσε και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης αναφορικώς με τη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά στο Μεσανατολικό και ιδίως αναφορικώς με το «παρών» στο επίμαχο ψήφισμα του ΟΗΕ, εξηγώντας πως αυτό δεν ήταν «ισορροπημένο» ούτε «εναρμονίζονταν με τα εθνικά συμφέροντα» και γι’ αυτό και η Ελλάδα κράτησε αυτή τη στάση, δεδομένης και της μη ενσωμάτωσης της τροπολογίας του Καναδά η οποία καταδίκαζε ρητώς τη δράση της Χαμάς.