Σάλος με τη Δόμνα: Το περπάτημα, οι μαθητές και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
«Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που πιστεύει ότι μπορεί να είπα στη Βουλή ότι πρέπει να συγχωνεύσουμε τα σχολεία γιατί πρέπει να περπατάνε τα παιδιά παραπάνω καθότι αυτό λέει ο ΠΟΥ. Ακριβώς αυτή την αντίθεση ήθελα να δείξω, είναι πολύ εύκολο να δημιουργούμε εντυπώσεις, αλλά δεν είπα αυτό», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε για αναφορά της στη Βουλή.
«Το θέμα είναι τί είναι καλύτερο για την παιδική προστασία και την εκπαιδευτική διαδικασία, μη χάνουμε τη λογική μας», πρόσθεσε.
«Συγχωνεύσεις σχολείων γίνονται και θα γίνουν για το καλό των παιδιών, για να έχουμε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, δασκάλους γαλλικών, γερμανικών, παιδιά που κοινωνικοποιούνται σωστά, για να έχουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να τους προσφέρουμε εκπαιδευτικές υπηρεσίες ενός ολοκληρωμένου σχολείου», είπε η κ. Μιχαηλίδου.
Η κ. Μιχαηλίδου επιχείρησε κατ' αυτόν τον τρόπο να «μαζέψει» τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα από τα υπουργικά έδρανα στη βουλή όταν σε απαντώντας σε ερώτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου για τις συγχωνεύσεις σχολείων είχε επικαλεστεί τον... Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για το περπάτημα και το πόσο καλό κάνει σε όλους μας, άρα και στους μαθητές...
Η δήλωση της προκάλεσε αντιδράσεις με βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης αργότερα σε δηλώσεις τους στο περιστύλλιο να κατηγορούν την κ. Μιχαηλίδου πως «είναι εκτός πραγματικότητας...»
Μιλώντας αργότερα στον ΣΚΑΪ επιχείρησε να ανασκευάσει, εν μέρει, λέγοντας: «Το παράδειγμα της Βουλής ήταν ένα παράδειγμα που στη χειρότερη των περιπτώσεων παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου θα πρέπει να περπατήσουν 1,5 χλμ για να πάνε στο σχολείο. Υπάρχουν συμπολίτες μας που θεωρούν ότι σε κάθε τετράγωνο πρέπει να υπάρχει ένα σχολείο, ένα πανεπιστήμιο, ένα νοσοκομείο αυτό δε γίνεται»
«Οι συγχωνεύσεις γίνονται για το συμφέρον των παιδιών», διευκρίνισε η ίδια.
Τέλος η υφυπουργός Παιδείας τόνισε: «Το περισσότερο που έχει να περπατήσει ένας μαθητής Λυκείου είναι 1,5 χλμ. Κρίνουμε ότι είναι πολύ καλύτερο το να βρίσκεται ένα παιδί σε σχολείο που έχει συγχωνευθεί και θα έχει πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες, όλη την εξωστρέφεια, όλους τους ομίλους, από το 1,5 χλμ περπατήματος».
Η αναφορά της υπουργού που προκάλεσε αντιδράσεις