Με φόρεμα-σύμβολο έστειλε μήνυμα υπέρ της Παλαιστίνης η Μπέλα Χαντίντ
Ο πατέρας του 27χρονου μοντέλου γεννήθηκε στη Ναζαρέτ το 1948
Τη δική της τοποθέτηση και στήριξη στον Παλαιστινιακό θέλησε να στείλει η παλαιστινιακής καταγωγής Μπέλα Χαντίντ από τις Κάννες όπου βρίσκεται αυτή την περίοδο.
Το διάσημο μοντέλο δεν έχει σταματήσει να τοποθετείται δημοσίως αναφορικά με τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Η Μπέλα Χαντίντ φωτογραφήθηκε στην διάσημη παραλιακή οδό Croisette φορώντας ένα φόρεμα το οποίο παρέπεμπε στα σχέδια του γνωστού παλαιστινιακού μαντηλιού «κεφίγιε» (keffiyeh). Πρόκειται για ένα σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα για απελευθέρωση και αλληλεγγύη. Στο ύφασμά του βρίσκεται κεντημένη η ιστορία της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα της Παλαιστίνης.
Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του 27χρονου μοντέλου γεννήθηκε στη Ναζαρέτ το 1948. Η ίδια είχε αφηγηθεί σε παλαιότερη ιστορία της ότι εκείνη τη χρονιά, 750.000 Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους εξ αιτίας των μαχών με το νεοσύστατο κράτος του Ισραήλ, γνωστό για τους Παλαιστίνιους και ως Nakba. H οικογένειά της αναγκάστηκε να μεταναστεύσει από τη χώρα και να βρει άσυλο στην Αγγλία.
Οι απειλές για τη ζωή της
Η Μπέλα Χαντίντ είχε μιλήσει για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς με ανάρτησή της στο Instagram. Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο είχε αποκαλύψει ότι της έχουν σταλεί «εκατοντάδες απειλές θανάτου, σε καθημερινή βάση» και η οικογένειά της αισθάνεται ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, ωστόσο αρνείται να παραμείνει σιωπηλή.
«Η καρδιά μου αιμορραγεί από τον πόνο, από το δράμα που βλέπω να εκτυλίσσεται, καθώς και από το τραύμα των γενεών του παλαιστινιακού μου αίματος», ανέφερε. «Θρηνώ με όλες τις μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους και τα παιδιά που κλαίνε μόνα τους, όλους τους χαμένους πατέρες, αδελφούς, αδελφές, θείους, θείες, φίλους που δεν θα ξαναπερπατήσουν ποτέ σε αυτή τη γη».
Μάλιστα, η ίδια εξήγησε κάποια από τα στοιχεία της «παλαιστινιακής κληρονομιάς» της και γιατί υποστηρίζει το κίνημα «Ελεύθερη Παλαιστίνη» εδώ και τόσα χρόνια. «Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις δυσκολίες του τι σημαίνει να είσαι Παλαιστίνιος, σε έναν κόσμο που μας βλέπει μόνο ως τρομοκράτες που αντιστέκονται στην ειρήνη», επισήμανε. «Είναι επιβλαβές, είναι ντροπιαστικό και είναι κατηγορηματικά αναληθές».