«Με ανάγκαζε να ασελγώ στα παιδιά από 5 ετών» - Φρικώδη και αρρωστημένα όσα περιγράφει η 35χρονη
Αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις που έρχονται σταδιακά στη δημοσιότητα, σχετικά με την υπόθεση του αστυνομικού της Βουλής.
Αδιανόητα, φρικώδη και αρρωστημένα είναι όλα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με τι γινόταν στο σπίτι του αστυνομικού της Βουλής.
Οι αποκαλύψεις είναι συνεχείς, οι εξελίξεις τρέχουν σε όλα τα επίπεδα και μια σειρά από μαρτυρίες ξετυλίγουν όλο κι περισσότερο το κουβάρι των δραματικών γεγονότων. Οι σκέψεις όλων βρίσκονται διαρκώς στα 5 παιδιά της οικογένειας, που για χρόνια, ανέβαιναν μόνα και αβοήθητα τον δικό τους Γολγοθά.
Ο 45χρονος αστυνομικός που κατηγορείται συνολικά για 11 αδικήματα επαναλαμβάνει πως είναι αθώος. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών και πως κακοποίησε σεξουαλικά τα πέντε παιδιά του. Ανέφερε πως όλα όσα έχουν ακουστεί είναι μυθεύματα της συζύγου του, για την οποία είπε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή.
«Αναγκαζόμουν να υπακούσω»
Από την πλευρά της η 35χρονη ισχυρίζεται ότι ζούσε υπό το καθεστώς της απόλυτης τρομοκρατίας από τον άντρα της και ότι αυτός ο τρόμος την εμπόδιζε στο να βάλει ένα τέλος στον εφιάλτη νωρίτερα. Ακραίοι βασανισμοί, βιασμοί, ξυλοδαρμοί και απειλές είναι το αδιανόητο σκηνικό της φρίκης που περιγράφει.
«Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν το 2016. Ο σύζυγός μου με ανάγκαζε με τη βία και με απειλές να ασελγήσω σε βάρος των παιδιών μας. Τα κορίτσια ήταν δεν ήταν 5 ετών. Από τον φόβο μου και από το ξύλο που μου έδινε αναγκαζόμουν να υπακούσω. Ούτε τα παιδιά μπορούσαν να αντιδράσουν γιατί τα έδερνε και τα απειλούσε.
Το τελευταίο διάστημα συζητούσα συνεχώς με τις κόρες μου για το τι μπορούμε να κάνουμε για να ξεφύγουμε από αυτή την αρρωστημένη κατάσταση. Τα κορίτσια με παρακαλούσαν να φύγουμε. Τις αρρωστημένες πράξεις του τις κατέγραφε με μία κάμερα που είχε και κάποιες με το κινητό. Επειδή πάντα όμως, έλεγχε και είχε πρόσβαση στα κινητά και στους λογαριασμούς όλων, φοβάμαι μήπως διαγράψει ο ίδιος τα αποδεικτικά στοιχεία ή βάλει τον γιο μας να τα διαγράψει».
Τα πρώτα «σημάδια» κακοποιητικής συμπεριφοράς
Τα πρώτα «σημάδια» κακοποιητικής συμπεριφοράς φάνηκαν από την αρχή της σχέσης τους, εκείνη όμως, όπως λέει, δεν αντέδρασε.
«Το πρώτο μας ραντεβού ήταν στην πλατεία Συντάγματος. Με έστησε. Τον καλούσα και δεν απαντούσε, ώσπου κάποια στιγμή που το σήκωσε μου είπε ”τελικά δε θα έρθω. Άντε γεια!”. Αρκετές μέρες μετά, κανονίσαμε να έρθει να με πάρει από τους κοιτώνες της Σχολής. Με τη μηχανή πήγαμε στο Πόρτο Ράφτη. Από τότε είμασταν μαζί και μάλιστα από την ίδια μέρα πήγα να μείνω στο σπίτι του. Ένα μήνα μετά, είδα το άλλο του πρόσωπο. Θυμάμαι καθόμουν στην αυλή στο σπίτι του και ήμουν στο τηλέφωνο με μια φίλη μου. Κάποια στιγμή είπα μια βρισιά όπως μιλούσα. Όταν το έκλεισα, εκείνος με πλησίασε και μου έριξε ένα πολύ δυνατό χαστούκι. Σάστισα. ”Δεν ανέχομαι η κοπέλα μου να μιλάει έτσι! Τι είσαι; Καμιά του δρόμου;” μου είπε. Δεν αντέδρασα. Το δέχτηκα».
Τα πράγματα χειροτέρευαν, όπως περιγράφει η 35χρονη, μέρα με τη μέρα. Ζευγάρι ακόμα, πριν παντρευτούν. Η βία είχε γίνει καθημερινότητα.
«Όσο περνούσε ο καιρός, τα πράγματα χειροτέρεψαν. Στην αρχή μου έδινε μπουνιές, χαστούκια και κλωτσιές. Μετά άρχισε και η βία στην σεξουαλική πράξη. Έχω σημάδια δίπλα στα φρύδια από τα χτυπήματα με το γκλομπ. Στην πλάτη και το στήθος καψίματα. Με έκαιγε με αναπτήρα και γκαζάκι. Με κεριά. Πάντα του έλεγα ότι δεν θέλω, έκλαιγα απαρηγόρητη αλλά εκείνος ισχυριζόταν ότι είμαι ανήθικη επειδή είχα σχέσεις πριν από εκείνον και ότι έπρεπε να περάσω από δοκιμασίες για να του αποδείξω ότι αξίζω να είμαι μαζί του».
Η ζήλια
Η 35χρονη ισχυρίζεται ότι η βίαιη και κακοποιητική συμπεριφορά προερχόταν από την αδικαιολόγητη ζήλια του άντρα της.
«Μου είχε σπάσει το κινητό επειδή είδε ότι συνάδελφοι μου έστελναν μηνύματα αλλά όχι ερωτικά. Γενικά ζήλευε. Με έλεγχε. Έπρεπε όλη μέρα, αν δεν ήταν μαζί μου, να του δίνω αναφορά για το πού είμαι και τι κάνω. Μου κανόνιζε τι θα φοράω και με πρόσβαλε αν είχα κάνει τα νύχια μου ή αν φορούσα μακιγιάζ. Και κάθε φορά μετά τα περιστατικά βίας, φρόντιζε να με καλοπιάνει με δώρα. Μια φορά που είχε καθυστερήσει το μετρό, όταν γύρισα σπίτι άρχισε να με δέρνει και ζητούσε να του παραδεχτώ ότι ήμουν με άλλον. Με βασάνιζε μέχρι να πάρει την απάντηση που ήθελε».
Ο ρόλος της πεθεράς
Η σύζυγος του αστυνομικού αναφέρεται και στον ρόλο της πεθεράς της. Τόσο πριν τον γάμο όσο και όταν το 2016 την ενημέρωσε, όπως λέει, για την βίαιη συμπεριφορά του γιου της.
«Κάποια στιγμή, πριν την πρώτη εγκυμοσύνη μου, είχα πάει μαζί του και με τη μητέρα του στον γυναικολόγο. Ήθελε να ξέρει τα πάντα. Τότε μου έλεγε ότι επειδή είχα και άλλους συντρόφους πριν μου κάνει χάρη που είναι μαζί μου. Ύστερα μάθαμε ότι είμαι έγκυος στον γιο μας. Εκείνος δεν ήθελε να παντρευτεί αλλά μετά από την πίεση της μητέρας του παντρευτήκαμε τελικά, δύο μήνες πριν γεννήσω με πολιτικό γάμο. Σε εκείνην απευθύνθηκα το 2016 όταν βρήκα το θάρρος να μιλήσω για πρώτη φορά, αναφέροντάς της μόνο τη βία σε βάρος μου. Η απάντηση ήταν ότι εγώ του έχω δώσει το δικαίωμα κι αν δε θέλω να μην τα ανέχομαι».
Η νοσηλεία σε ψυχιατρικό νοσοκομείο
Στην περίοδο που και η ίδια νοσηλεύτηκε στο στρατιωτικό ψυχιατρικό νοσοκομείο αναφέρθηκε η 35χρονη σήμερα γυναίκα.
«Τον Ιανουάριο του 2024 κι επειδή δεν άντεχα άλλο αυτή την αρρωστημένη κατάσταση πήγα μόνη μου στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και ζήτησα από μόνη μου να εισαχθώ. Παρέμεινα για ένα μήνα και οι γιατροί διέγνωσαν συναισθηματική διαταραχή συνεπεία της ενδοοικογενειακής βίας που είχα βιώσει. Στους γιατρούς δεν ανέφερα τα υπόλοιπα που συνέβαιναν γιατί ντρεπόμουν και ντρέπομαι άπειρα για όσα με ανάγκαζε ο άντρας μου να κάνω. Τότε ξεκίνησα τα αντικαταθλιπτικά τα οποία σταμάτησα μόλις έμεινα πάλι έγκυος».