«Με 250 ευρώ αγοράζεις βεβαίωση καλής λειτουργίας» - Αποκαλυπτική μαρτυρία ιδιοκτήτη λούνα παρκ
«Αρνήθηκα να αγοράσω το μηχάνημα, ήταν για παλιοσίδερα» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Συγκλονιστικές είναι οι νέες πληροφορίες αναφορικά με το λούνα παρκ «θανάτου» στη Χαλκιδική με ιδιοκτήτη άλλου πάρκου αναψυχής να προχωρά σε πολύ σοβαρές καταγγελίες. Ο πολύ γνωστός, στον χώρο, επιχειρηματίας, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, τόνισε πως θέλησε να μιλήσει για να καταγγείλει απαράδεκτες συνθήκες και πρακτικές που υφίστανται εδώ και δεκαετίες.
Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ιδιοκτήτης λουνα παρκ ανέφερε αρχικά ότι το μοιραίο παιχνίδι, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης, προοριζόταν για παλιοσίδερα, αποκαλύπτοντας πως όταν του προτάθηκε να το αγοράσει από συγκεκριμένο επιχειρηματία, εκείνος αρνήθηκε.
Μάλιστα όπως λέει μετέβη στην Κατερίνη για να το ελέγξει και το είδε τόσο σε λειτουργία όσο και ενώ αποθηκευόταν για να γίνει σκραπ. «Εγώ δε θα το έπαιρνα ποτέ αυτό», τονίζει. «Εγώ δε θα έβαζα ποτέ ανθρώπους να κάτσουν πάνω σε αυτό το μάτσο από παλιοσίδερα», προσθέτει.
Επίσης, ο ίδιος καταγγέλλει αφενός ότι η συγκεκριμένη κατασκευή δε φτιάχτηκε σε πιστοποιημένη, σοβαρή τεχνική εταιρεία αλλά σε γκαραζιέρη της γειτονιάς, με αποτέλεσμα να μην παρέχει καμία απολύτως ασφάλεια, κι αφετέρου πως όλο το σύστημα που ασχολείται με τα περιφερειακά λουνα πάρκ είναι «ένα μπάχαλο».
«Με 250 ευρώ παίρνεις βεβαίωση καλής λειτουργίας, ανεξαρτήτως της κατάστασης»
Ειδικότερα εξηγεί πως κανείς δεν έχει άδεια και διαπίστευση από κατασκευάστρια εταιρεία ενώ στους επαγγελματίες του χώρου είναι γνωστό πως με ένα τηλεφώνημα και 250 ευρώ μπορεί να βρεθεί μηχανικός για να υπογράψει ό,τι του υπαγορευθεί χωρίς να μπει καν στον κόπο να ελέγξει τα μηχανήματα.
Περαιτέρω, θέτει ζήτημα για τους κανόνες ασφαλείας εξηγώντας πως κανένας δήμος δεν έχει την τεχνογνωσία ή το προσωπικό για να επιβεβαιώσει πως εφαρμόζονται και τηρούνται οι κανόνες.
Παράλληλα επισημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τους χειριστές καθώς δεν υπάρχει διαδικασία διαπίστευσης ώστε να είναι βέβαιο πως κάνουν σωστά την δουλειά τους.