Μαρία Ναυπλιώτου: Η απάντησή της στην ερώτηση αν θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Στο επεισόδιο του TRACTION, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, ο Κώστας Στεφανής υποδέχτηκε τη Μαρία Ναυπλιώτου και μαζί γνώρισαν το καινούργιο και δυναμικό Audi Α3. Μετά την οδηγική τους εμπειρία, ο Κώστας Στεφανής ρώτησε τη σπουδαία ηθοποιό αν εν μέσω πανδημίας, κάνει σχέδια για το μέλλον.
Η Μαρία Ναυπλιώτου απάντησε πως είναι νωρίς ακόμα για να κάνει σχέδια, γιατί η εποχή μας είναι πολύ δύσκολη.
«Η αλήθεια είναι ότι είναι τόσο δύσκολη η εποχή μας, που αυτό που εύχομαι αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε όλοι καλά, οι άνθρωποι που αγαπώ κι εγώ και να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Να εμβολιαστούμε όλοι σιγά σιγά και να μπούμε σε μία κανονικότητα με το πέρασμα το χρόνου. Κι εφόσον είμαστε υγιείς, μετά όλα θα πάρουν τον δρόμο τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.
Ποια είναι η Μαρία Ναυπλιώτου
Είναι απόφοιτη της Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ραλλούς Μάνου. Με την ολοκλήρωση των σπουδών ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα ως χορεύτρια συνεργαζόμενη με το Ελληνικό Χορόδραμα της Ραλλούς Μάνου (1987-1992) και με το μοντέρνο χορευτικό συγκρότημα Ανδρομέδα (1990-1992). Από το 1992 έως το 1996 συμμετείχε στο χοροθέατρο Ροές της Σοφίας Σπυράτου.
Το 1993 πρωταγωνίστησε στην ταινία μικρού μήκους της Μαρίας Ντούζα «Από δω και πέρα» κι αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να στραφεί στην υποκριτική τέχνη. Από το 1996 μέχρι και το 1998 φοίτησε στη δραματική σχολή του Γιώργου Κιμούλη στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας. Το 1996 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση συμμετέχοντας στην τηλεταινία του Αλέξανδρου Παπαηλιού «Η Νιόβη χόρευε τη ζωή της».
Την περίοδο 1998-1999 πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «Η αίθουσα του θρόνου» που βασιζόταν στο ομώνυμο βιβλίο του Τ. Αθανασιάδη. Toν χειμώνα του ίδιου έτους πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο στον ρόλο της Κάθρην Χόλλυ στην παράσταση του έργου «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» του Τένεσι Ουίλιαμς που σκηνοθέτησε για τη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ο Κοραής Δαμάτης. Το καλοκαίρι του 1999 εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε παράσταση αρχαίου δράματος ερμηνεύοντας την Αντιγόνη στις Φοίνισσες του Ευριπίδη που παρουσίασε στην Επίδαυρο και σε άλλα αρχαία θέατρα το Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία του Νίκου Χουρμουζιάδη.
Από τότε συμμετέχει σε παραστάσεις που παρουσιάζονται στις δύο κρατικές σκηνές, το Εθνικό Θέατρο και το Κ.Θ.Β.Ε. στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και σε ιδιωτικά θέατρα, όπως το θέατρο Ακροπόλ, το θέατρο Κάππα και το θέατρο Βρετάνια, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου σε σκηνοθεσίες των: Σ. Λιβαθινού - με τον οποίο συνεργάστηκε επί σειρά ετών στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, αλλά και εκτός αυτής - Κ. Ρήγου, Μ. Μαρμαρινού, Γ. Κακλέα, Γ. Μιχαηλίδη, Ν. Κοντούρη, Σ. Ουνκόφσκι, Ν. Μιλιβόγεβιτς, Γ. Κόκκου, Ε. Γαβριηλίδη, Κ. Δαμάτη, Ε. Στούμπε, Θ. Γλυνάτση, Λ. Λαγκάρντ, Π. Ζούλια, Β. Νικολαΐδη, Ο. Παπασπηλιόπουλο, Μ.Κάλμπαρη, Λ. Κονιόρδου, Σ. Σπυράτου, Γ. Κοντραφούρη και Ν. Χουρμουζιάδη. Το 2010 συνεργάστηκε με τον Goran Bregović στην παρουσίαση του έργου «Ημερολόγια μιας Θλιμμένης βασίλισσας» στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Την περίοδο 2012-2013 πρωταγωνίστησε στην «Οδύσσεια» του Ρόμπερτ Ουίλσον (Robert Wilson) που βασιζόταν στο έπος του Ομήρου, μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του Piccolo Teatro di Milano που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα και την Ιταλία.