Μαρία Καβογιάννη: Η καθηλωτική ερμηνεία της στο Maestro έγινε γκράφιτι για την έμφυλη βία
«Η απόγνωσή της και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται, μας εκφράζει ως σύνολο» είπε ο ζωγράφος και δημιουργός Γιώργος Κόφτης
Ένα ηχηρό μήνυμα για την ενδοοικογενειακή βία και τις κακοποιημένες γυναίκες στέλνει ο ζωγράφος Γιώργος Κόφτης, με το πρόσωπο της Μαρίας Καβογιάννη από τον ρόλο της στο Maestro να πρωταγωνιστεί στο νέο του γκράφιτι στη Θεσσαλονίκη.
H ηθοποιός -που έχει αποθεωθεί πολλάκις για τις υποκριτικές της ικανότητες στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του Mega, και όχι μόνο-, υποδύεται στο «Maestro» μία γυναίκα που έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύζυγό της.
«Η μεταφορά του συναισθήματος είναι η πιο βαθιά και εσωτερική από όλες τις τέχνες, κάτι που αν μάθουμε να μοιραζόμαστε με ωριμότητα ίσως κατανοήσουμε τους εαυτούς μας καλύτερα και ίσως καταφέρουμε να αλλάξουμε λίγο τον κόσμο που ζούμε.
Έστω και αργά βάσει του τελευταίου επεισοδίου ανοίγεται ο διάλογος επιτέλους με την ψυχοθεραπεία, κάτι που η ελληνική κοινωνία έχει ακόμα βλακωδώς ως ταμπού και οφείλει άμεσα να ξεπεράσει. Συγχαρητήρια στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για την συγγραφή και στην κύρια Καβογιάννη για το βάθος της ερμηνείας.» ανέφερε ο καλλιτέχνης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.
«Ήταν έμπνευση πριν καν δω τη σειρά»
Ο καλλιτέχνης του γκράφιτι, Γιώργος Κόφτης, μιλώντας στο MEGA δήλωσε «Αξίζει να σταθούμε στο ταλέντο της Μαρίας Καβογιάννη και τον τρόπο που έχει να μετουσιώνει τα συναισθήματα που διαπραγματεύεται η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Για μένα ήταν έμπνευση πριν καν δω τη σειρά. Όταν την είδα μετά, είδα το πρόσωπό της, διαπραγματεύεται σοβαρά ζητήματα για την κοινωνία μας».
Στη συνέχεια, εξήγησε τον λόγο που επέλεξε το απομακρυσμένο σημείο για το γκράφιτι «Το επέλεξα γιατί, δεν ξέρω αν θυμόσαστε, πέρυσι είχα κάνει μια τοιχογραφία του σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου που είχε σβήσει το ΑΠΘ, οπότε ήθελα να το προστατεύω, σε ένα κρυφό σημείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ως προς το γιατί επέλεξε τη Μαρία Καβογιάννη ως σύμβολο για τις κακοποιημένες γυναίκες, ο ίδιος απάντησε «Με συγκίνησε το ταλέντο αυτής της γυναίκας, το βλέμμα της κυρίως. Νομίζω ότι το σύνολο της κοινωνίας έχει επηρεαστεί από τη βία των γυναικών και τις γυναικοκτονίες. Η απόγνωσή της και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται, μας εκφράζει ως σύνολο» σχολίασε.