Μάικλ Μόσλεϊ: Αποκάλυψη για παροδική αμνησία - Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση
Νέα δεδομένα προκύπτουν γύρω από την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC στη Σύμη - Τι αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ για ένα συμβάν στην Κορνουάλη
Παραμένει το μυστήριο σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, στη Σύμη. Τα ίχνη του 67χρονου χάθηκαν την Τετάρτη 5 Ιουνίου, ενώ επέστρεφε από την παραλία στο σπίτι του στην περιοχή Πέδι.
Την ώρα που οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο διάσημος παρουσιαστής έχει αποκαλύψει ότι υπέστη ένα επεισόδιο παροδικής σφαιρικής αμνησίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη μνήμη του μετά από ένα μπάνιο που έκανε. Συγκεκριμένα, το 2019 αποκάλυψε πως κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από μια βουτιά στις ακτές της Κορνουάλης με τη σύζυγό του.
Είπε ότι «μπλόκαρε το μυαλό του» καθώς κολυμπούσε πίσω στην ακτή. Το επόμενο πράγμα που θυμάται είναι ότι ξύπνησε στο νοσοκομείο του Τρούρο, σύμφωνα με τη Sun.
Οι γιατροί τού είπαν ότι ήταν σχεδόν βέβαιο ότι είχε υποστεί ένα επεισόδιο παροδικής σφαιρικής αμνησίας, αλλά οι επιπτώσεις της είναι περιορισμένες και οι άνθρωποι συνήθως δεν υποφέρουν περισσότερες από μία φορά.
Εν τω μεταξύ, για τις έρευνες που γίνονται από το πρωί στο νησί μίλησε ο αντιδήμαρχος Σύμης, Νικήτας Γρύλλης.
«Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε ένα νέο σημείο, στα βόρεια του Πεδιού και απέναντι από το μονοπάτι του Αγ. Νικολάου. Είναι μία περιοχή δύσβατη με κρυφά σημεία. Στην παραλία της Αγ. Μαρίνας ουδέποτε πήγε, δεν υπάρχει υλικό που να το επιβεβαιώνει οπότε όλες οι έρευνες επικεντρώνονται στο δύσβατο και επικίνδυνο βουνό για την ανεύρεσή του. δεν είχαμε εξαφάνιση ποτέ στο νησί ούτε δυστύχημα. Δεν είναι εύκολο να «χαθεί» κάποιος στην Σύμη. Στο Πέδι υπάρχουν τουρίστες, καταστήματα, γι’ αυτό υπάρχει και το οπτικό υλικό. Αιωρείται ένα γιατί, γιατί 2 η ώρα το μεσημέρι, γιατί με 42 βαθμούς Κελσίου να ανέβει την δύσβατη πλαγιά. Ξέραμε ότι είχε γνώση για την πεζοπορία και άρα θα είχε γνώση για την περιοχή», είπε αρχικά.
«Σηκώθηκε drone και σήμερα επιχειρούν πυροσβέστες και σκύλοι. Όλο το υλικό που έχουμε τον έχει πιάσει να φεύγει παραλιακά αλλά δεν υπάρχει επιστροφή», επεσήμανε ο κ. Γρύλλης.
Ο προϊστάμενος silver alert Δωδεκανήσων, Μιχάλης Τσιμπούκας μίλησε επίσης στο «Χαμογέλα και Πάλι» για την υπόθεση.
«Η έρευνα έχει φύγει από το αρχικό σημείο που ψάχναμε. Χθες στις 2 η ώρα η έρευνα μας έδωσε κατεύθυνση σε ένα πολύ δύσβατο βουνό, βουνό που η μορφολογία του δεν μας επιτρέπει να περπατήσουμε εύκολα και άνετα. Υπάρχουν σημεία σε αυτό το βουνό που μπορεί να δυσκολέψει έναν άνθρωπο», τόνισε.
«Είναι μια ιδιαίτερη μορφολογία εδάφους σε αυτό το σημείο των ερευνών. Έχουμε παρακολουθήσει την διαδρομή του στα ταξίδια του, είναι περιπατητής βουνών, μπορεί με αυτόν τον τρόπο που επιλέγει να θέλει να εξελίξει την επιστήμη του. Επιλέγει συχνά τέτοιες διαδρομές στα ταξίδια του, όπως έχουμε διαπιστώσει. Ακόμα και γιατρός να είσαι είναι άκρως επικίνδυνα κάποια σημεία και ειδικά χωρίς νερό», συμπλήρωσε.