«Λουκάνικο, ρολό και απάκι από τον κρεοπώλη της γειτονιάς» - Πώς ψωνίζουν οι Ηρακλειώτες;
Πώς σκέφτεται και καταναλώνει η νεολαία; Τι προτιμά; Τι καθορίζει τις διατροφικές μας ανάγκες; - Όλα όσα έδειξε η μελέτη που παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο.

Εμπιστοσύνη στο παραδοσιακό κρεοπωλείο της γειτονιάς, φαίνεται ότι δείχνουν οι Κρητικοί καταναλωτές, θεωρώντας ότι ο κρεοπώλης είναι ένας δικός τους άνθρωπος, ένας επαγγελματίας που θα επιλέξουν, με μία σειρά από κριτήρια, για τη διατροφή τους, τόσο τη δική τους όσο και των παιδιών τους.
Το δικό τους ενδιαφέρον είχαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά με βάση τα οποία ψωνίζουν οι καταναλωτές και τα οποία παρουσιάστηκαν χθες στο πλαίσιο της διπλής πανελλαδικής έρευνας για λογαριασμό του Συνδέσμου Κρεοπωλών ν. Ηρακλείου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Την παρουσίαση έκανε ο κτηνίατρος, μικροβιολόγος τροφίμων, Νίκος Κατσαλιάς.