Λιακούλη: «Η Ελλάδα δεν είναι "ξέφραγο αμπέλι" να αλωνίζουν τάγματα εφόδου»
«Θρηνούμε όλοι μαζί με την συντετριμμένη οικογένεια του νέου παιδιού που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή. Η τραγικότητα του γεγονότος, μιλώντας και ως γονείς, υπερβαίνει τα πάντα, και την οπτική της δημοσιογραφικής είδησης και της πολιτικής αντιπαράθεσης. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να συζητήσουμε σοβαρά για τα εύλογα ερωτήματα που ανακύπτουν, όπως «σε πόσες δολοφονίες αλήθεια, παραιτείται ένας υπουργός, για το εάν η ευθιξία είναι "λάστιχο", για το τι σημαίνει πρακτικά πολιτική ευθύνη» επισήμανε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «ΑΝΤ1».
«Όταν ένα κομβόι φασιστών, υπό τον μανδύα των δήθεν "οπαδών", διανύει εκατοντάδες χιλιόμετρα εντός της επικράτειας, έχοντας "συμμάχους" εντός της χώρας μας, όταν τα ρεπορτάζ φέρνουν στο φως λεπτομέρειες για την εκ των προτέρων ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, τότε δεν πείθει και δεν αρκεί μόνο η απομάκρυνση ορισμένων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, όσα κι αν τελικά είναι αυτά, εφόσον δεν συνοδεύεται από επαρκείς εξηγήσεις» τόνισε και πρόσθεσε:
«Ποιες είναι άραγε οι εξηγήσεις, για ποιο λόγο -ενώ γνώριζαν- δεν σταμάτησε κανένας αυτό το τάγμα εφόδου, τι σημαίνει "διακριτική παρακολούθηση"επί του πεδίου;
Ο προβληματισμός συσσωρεύεται από όλα τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος. "Αποκεφαλίζουν" τον κ. Πατούλη εν μία νυκτί για μια ζεϊμπεκιά, τον κ. Μηταράκη διότι έκανε διακοπές εν μέσω πυρκαγιών, αλλά παράλληλα η 111 Πτέρυγα Μάχης παραδίδεται στις φλόγες χωρίς ανάληψη πολιτικών ευθυνών, ενώ εν συνεχεία διαδραματίζεται το φιάσκο που οδήγησε στην τραγωδία της Νέας Φιλαδέλφειας. Η χώρα δεν είναι "ξέφραγο αμπέλι". Η ορολογία της πολιτικής ευθύνης δεν μπορεί να αλλάζει ανά περίπτωση και να "ερμηνεύεται"κατά το γαλάζιο συμφέρον».
Η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής κατέστησε σαφές πως «είναι κάτι διαφορετικό η διοικητική διαδικασία απόδοσης ευθυνών σε επιχειρησιακό επίπεδο και κάτι διαφορετικό η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης».
«Γνώριζε ο αρμόδιος υπουργός; Είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων η κυβέρνηση; Εάν ναι, τι έπραξαν;» ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε στην παρέμβασή της:
«Τέτοιες ώρες, χρειάζεται από όλους μας ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε καμία περίπτωση στόχο δεν αποτελεί απλώς ένα αντιπολιτευτικό πλήγμα στην κυβέρνηση.
Όταν γύρω μας κυκλοφορούν υπονοούμενα ενδεχόμενης συγκάλυψης ή/και σκοπιμότητας, αυτό αποτελεί "βόμβα" στην αξιοπιστία και στην εμπιστοσύνη του πολίτη προς εκείνον που είναι αρμόδιος να τον προστατεύει. Εάν, ως πολιτικό σύστημα, επιτρέψουμε τη διάρρηξη αυτού του δεσμού, τότε θα έχουμε χάσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου».