Κυβέρνηση: Κατηγορεί Ανδρουλάκη ότι υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση - Χαμηλοί τόνοι για το πόρισμα
Η κυβέρνση κρατά ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους για το πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων για την εμπορική αμαξοστοιχία. «Κόκκινο πανί» πλέον ο Ανδρουλάκης που κατηγορείται ότι υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση.
![«Κόκκινο Πανί» για τον Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που κατά την κυβέρνηση με την στάση του απέναντι στη δικαιοσύνη υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση / Intime «Κόκκινο Πανί» για τον Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που κατά την κυβέρνηση με την στάση του απέναντι στη δικαιοσύνη υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση / Intime](https://flashgr.cachefly.net/portal-img/art_featured/74/4541095.jpg?crop=2048,1267,0,0)
Στο Μαξίμου δεν πανηγυρίζουν μετά το πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων. Κρατούν χαμηλούς τόνους, περιμένοντας και τη έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, για να οχυρώσουν καλύτερα τη γραμμή της αντεπίθεσης εναντίον της αντιπολίτευσης.
Η μομφή για την προσπάθεια αναβίωσης της πλατείας των αγανακτισμένων, όπου τη θέση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη γραμμή, έχουν πάρει ΠΑΣΟΚ και Νίκος Ανδρουλάκης, χτίζεται μεθοδικά πάνω στις εξελίξεις. Κεντρικός στόχος παραμένει, η κυβέρνηση να πάει στις μάχες στη Βουλή, έχοντας εξουδετερώσει την ισχύ που διαθέτει το αντιπολιτευτικό αφήγημα για συγκάλυψη.
«Πόσοι 'Ανδρουλάκηδες' θα έβγαιναν;...»
Άλλωστε από την Ηρώδου Αττικού με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, μιλούσαν για πανηγυρική κατάρριψη αλλά αποφεύγοντας τους υψηλούς τόνους που θα έδινε λαβές στην αντιπολίτευση, ή θα προκαλούσε τους συγγενείς των θυμάτων. «Δεν θα κάνουμε κανένα πολιτικό διάγγελμα επάνω σε ένα πόρισμα πραγματογνωμόνων».
Η σημαία όμως που υψώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου αφορούσε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στην τακτική του. «Αν οι πραγματογνώμονες έλεγαν το αντίθετο, αν τα video έδειχναν το αντίθετο, φαντάζεστε τι θα γινόταν σε αυτή τη χώρα; Φαντάζεστε πόσες προτάσεις δυσπιστίας, πόσοι Ανδρουλάκηδες θα βγαίνανε την ίδια μέρα και θα λέγανε τον Πρωθυπουργό ενορχηστρωτή της συγκάλυψης;», υποστήριζε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στο Mega.
Η αποστροφή Ανδρουλάκη στον Alpha, για την «κλονισμένη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη», αποτέλεσε κόκκινο πανί για την Ηρώδου Αττικού. Για την απάντηση επιστρατεύτηκαν υψηλά ντεσιμπέλ κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κατηγορία ότι: «παριστάνει τον δικαστή, βγάζοντας ετυμηγορίες και εργαλειοποιώντας ένα τραγικό δυστύχημα».
Χωρίς τη χαρακτηριστική φρασεολογία, το Μαξίμου επανάφερε την καταγγελία για τον πράσινο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας: «Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του επέλεξαν να γίνουν ένα με τους πιο γνήσιους εκφραστές του λαϊκισμού και της τοξικότητας».
Στην κυβέρνηση πνέουν μένεα κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για αυτή τη δήλωση που έγινε σε μια στιγμή που φορτίζεται επικίνδυνα το κλίμα γύρω από τη δικαστική έρευνα για τα Τέμπη. Με φόντο και τις απειλές που δέχτηκαν η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, το Μαξίμου ταύτιζε εμμέσως για ακόμη μια φορά τον Νίκο Ανδρουλάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ της πλατείας:
«Πρέπει λοιπόν να υψώσουμε, ο καθένας στο μερίδιο που του αναλογεί, το πολιτικό σύστημα στο δικό του μερίδιο, ένα τείχος προστασίας στους Δικαστικούς Λειτουργούς. Δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα, δεν ανήκουν σε καμία Κυβέρνηση, δεν ανήκουν σε καμία Αντιπολίτευση, είναι ένα από τα συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας μας. Αυτή την κουβέντα δεν περίμενα ότι θα την κάναμε και δεν την κάναμε ούτε τα μαύρα χρόνια, τα μαύρα χρόνια που η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.
Προειδοποίηση προς τους «άνευρους υπουργούς»
Από την άλλη στην Ηρώδου Αττικού, μπορεί να προετοιμάζονται για τις κοινοβουλευτικές μάχες για τα Τέμπη, που όπως έγκαιρα δημοσίευσε ο Flash.gr, θα ξεκινήσουν μετά τις 24 Φεβρουαρίου, ταυτόχρονα όμως έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη λειτουργία της κυβερνητικής μηχανής.
Οι περιγραφές για τις μειωμένες ταχύτητες υπουργών, που κρέμονται πάνω από το ακουστικό τους και αναζητούν πληροφορίες για την τύχη τους στα δημοσιογραφικά γραφεία, που καταγράφονται λόγω της έντονης φημολογίας περί του επικείμενου ανασχηματισμού, δεν ήχησαν καλά στο πρωθυπουργικό γραφείο, για αυτό και η εντολή που δόθηκε μετά τον πρωινό καφέ της Πέμπτης, ήταν να μπει μια τελεία στη δημόσια συζήτηση.
Το «δεν είναι στις προθέσεις του Πρωθυπουργού», συνοδεύτηκε και από την σαφή προειδοποίηση του Παύλου Μαρινάκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «το να «κατεβάσεις» τα μολύβια, το ξέρουν πριν από όλα τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη, είναι η χειρότερη κίνηση που μπορείς να κάνεις ως προς την αξιολόγηση που όλοι υφιστάμεθα για την παρουσία μας σε οποιαδήποτε θέση». Όλα πάντως δείχνουν ότι στη συνεδρίαση του Μαρτίου το υπουργικό συμβούλιο θα συνέλθει με διαφορετική σύνθεση από τη σημερινή.