Κυριάκος Πιερρακάκης: Εξασφαλισμένα τα ραντεβού των εμβολίων που έχουν ήδη προγραμματιστεί
Για την επάρκεια των εμβολίων μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ύστερα από τη διένεξη της Ε.Ε. με την AstraZeneca. Ο υπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα ανέφερε πως «η διαδικασία εμβολιασμού είναι εύκολη, απλή και γρήγορη με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συμμετοχής».
Αναφέρθηκε στη χαμηλή ροή των εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο κ. Πιερρακάκης, σημείωσε ότι πρέπει να εξασφαλιστούν περισσότερα εμβόλια. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα μηνύματα στο 13033, τονίζοντας ότι υπάρχει μια αύξηση στην κίνηση κατά 13%.
Φυσικά, έσπευσε να επισημάνει, πως δεν παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, καθώς δεν υπάρχει καν η δυνατότητα να δουν ποιος στέλνει τα μηνύματα. Εξήγησε, η φιλοσοφία των μηνυμάτων είναι όπως το απλό έγγραφο μετακίνησης. «Πετάμε τα προσωπικά δεδομένα κοιτάμε μόνο τον όγκο, δηλαδή πόσα στέλνονται ανά ημέρα», σημείωσε και πρόσθεσε πώς «έχει μια λογική αυτοπεριορισμού, δεν έχει τη λογική κοιτάζει το κράτος να δει τι κάνεις». Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για «κόφτη» μηνυμάτων.
Μιλώντας για την ψηφιοποίηση του κράτους, εξήγησε ότι η πανδημία οδήγησε τις όποιες εκκρεμότητες σε αναγκαιότητα. «Με εξαίρεση τα μέτρα της πανδημίας όλα τα άλλα ήταν εξαρχής στο πρόγραμμα, αυτό που έγινε εν μέσω της πανδημίας είναι να επιταχυνθεί η ψηφιοποίηση», σημείωσε. Τον Μάρτιο, στην πλατφόρμα του gov.gr υπήρχαν 501 υπηρεσίες, όπως είπε, ενώ πλέον οι υπηρεσίες του δημοσίου είναι 1100 και αναμένεται να αυξηθούν.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν
Κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «παρά τα προβλήματα με τις παραδόσεις παντού στην Ευρώπη, στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί παραπάνω από 220.000 συμπολίτες μας, για την ακρίβεια 221.206 σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση την οποία είχα λίγο πριν μπούμε στο Υπουργικό Συμβούλιο και υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού για παραπάνω από 700.000 συμπολίτες μας».
Συνέχισε λέγοντας: «Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα».