Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα σημαντική αύξηση κατώτατου μισθού από τον Μάιο
Στην αποκάλυψη ότι έχει δώσει το λάκτισμα για την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού η οποία μάλιστα θα τρέξει από τον Μάιο, προβαίνει ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.
https://www.youtube.com/watch?v=eq4uy3ba3Bw
«Έχω ζητήσει από το υπουργείο να εκκινήσει άμεσα την διαδικασία για δεύτερη αύξηση κατώτατου που θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου και εκτιμώ ότι θα είναι σημαντική και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είδαν την 1η Ιανουαρίου», αναφέρει στο σχετικό απόσπασμα της εκπομπής «Ενώπιος Ενωπίω» που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων.
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αύριο τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων σε κλάδους οι οποίοι επλήγησαν από αυτό που συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά.
«Αναφέρομαι και στους κλάδους του πολιτισμού και του κλάδου της εστίασης που έχουν υποστεί μια ζημιά θα έχουν τη δυνατότητα για 2 εβδομάδες σε πρώτη φάση -εκτιμούμε ότι τα μέτρα δεν χρειαστεί να τα κρατήσουμε περισσότερο-να βάλουν το 25% των εργαζόμενων τους σε καθεστώς αναστολής άρα να πληρώνονται από το κράτος».
Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών χειρισμών στην πανδημία δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι δεν ελήφθησαν αποφάσεις υπό το πρίσμα του πολιτικού κόστους. Έφερε δε, ως παράδειγμα την έναρξη βεβαίωσης των πρώτων προστίμων στους πολίτες άνω των 60 που δεν θα εμβολιαστούν.
«Το μεγάλο πολιτικό κόστος το έχουμε ήδη αναλάβει την Δευτέρα θα βεβαιωθούν πρόστιμα, 50 ευρώ σε πρώτη φάση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς μάλιστα για το ύψος των χρηματικών ποινών ο πρωθυπουργός μάλιστα σημείωσε: «Υπάρχει η επιλογή να κάνεις το σωστό αυτό που έκαναν 9 στους 10, εμβολιάζεσαι και δεν πληρώνεις, μου έκανε εντύπωση η συζήτηση περί δήθεν αναβολής της ημερομηνίας επιβολής του προστίμου, θα ήταν πάρα πολύ άδικο για αυτούς που το έκαναν το εμβόλιο με δυσκολία, με καχυποψία; αλλά το έκαναν και σήμερα είναι διπλά ανακουφισμένοι, γιατί προστατευτήκαν και δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν αυτό το πρόστιμο που ναι δεν είναι αμελητέο. Δεν νοείται υποχρεωτικότητα χωρίς κύρωση».