Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας
«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα, το οποίο αυτή τη στιγμή οδηγείται από την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα, και ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία των ανεμβολίαστων», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο άνοιξε τις πύλες του πριν από έναν χρόνο, εν μέσω πανδημίας, στις 20 Ιουλίου 2020.
Οπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, «στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά κυρίως οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και, δυστυχώς, οι συμπολίτες που χάνουν τη ζωή τους, είναι συμπολίτες μας ανεμβολίαστοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν προστατευθεί από σοβαρή νόσηση εάν είχαν επιλέξει να εμβολιαστούν».
«Σήμερα η χώρα ξεπέρασε το φράγμα των 10 εκατομμυρίων εμβολιασμών. Πιστεύω ότι αν το λέγαμε αυτό πριν από 6 μήνες, όλοι θα θεωρούσαν ότι αυτός ο στόχος δεν θα ήταν εφικτός. Όμως τα καταφέραμε, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση», πρόσθεσε.
«Ακουσα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την επιτυχία που είχε το πρόγραμμα των εμβολιασμών με κινητές μονάδες. Είναι μία δραστηριότητα την οποία θέλουμε να επεκτείνουμε, αλλά θέλουμε να βάλουμε στο παιχνίδι της πειθούς των συμπολιτών μας που εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι ακόμα περισσότερο και τους γιατρούς μας και τους φαρμακοποιούς μας, και σε αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα -και αύριο αν είμαστε έτοιμοι- θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε, να έχουμε ένα πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς, έτσι ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού» σημείωσε ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, τον διοικητή του νοσοκομείου Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη και τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στη νέα μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου, που αποτελείται από εγκαταστάσεις 31.000 τετραγωνικών μέτρων.
Tο νέο νοσοκομείο αναβάθμισε ουσιαστικά τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται στην Εύβοια και τη γειτονική Βοιωτία, καθώς διαθέτει νέα ιατρικά πρωτόκολλα και υποδομές που απουσίαζαν από το παλιό νοσοκομείο, όπως -μεταξύ άλλων- τμήματα Νευρολογίας, Αγγειοχειρουργικής και Γαστρεντερολογικής με ενδοσκοπήσεις, υπερσύγχρονο μαγνητικό και αξονικό τομογράφο, ψηφιακό ορθοπαντογράφο, ξεχωριστό Ογκολογικό τμήμα και πλήρως ανεπτυγμένο τμήμα Φυσικοθεραπείας-Εργοθεραπείας.
Η τελευταία διετία χαρακτηρίστηκε επίσης από την ενίσχυση του παλιού και στη συνέχεια του νέου νοσοκομείου με έμψυχο δυναμικό.
Από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 έχουν γίνει συνολικά 221 προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αυξηθούν κατά 36%, καλύπτοντας τις νέες υπηρεσίες που προσφέρει η μονάδα αλλά και τις ανάγκες που προκάλεσε ο κορωνοϊός.
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, τη ΜΕΘ-ΜΑΦ, η οποία διαθέτει 12 κλίνες και έχει φροντίσει κρούσματα Covid-19, επισκέφθηκε τον χώρο όπου στεγάζονται τα χειρουργεία, και στη συνέχεια μετέβη στο υπερσύγχρονο ενδοσκοπικό τμήμα.
Τελευταία στάση του πρωθυπουργού ήταν το εμβολιαστικό κέντρο που διαθέτει το Γ.Ν. Χαλκίδας, το οποίο έχει χορηγήσει περισσότερες από 43.000 δόσεις σε διάστημα έξι μηνών.
Το νέο νοσοκομείο είναι μία από τις 12 δομές εμβολιασμού στην Εύβοια και τη Σκύρο, στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία», οι οποίες διαθέτουν συνολικά 31 εμβολιαστικές γραμμές. Στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας «τρέχουν» επίσης επιχειρήσεις για την εμβολιαστική κάλυψη δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων οικισμών. Σε συνεργασία με την αρμόδια 5η Υγειονομική Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και με την υποστήριξη του ιατρικού συλλόγου της περιοχής, έχουν γίνει περίπου 1.000 εμβολιασμοί.
Η «πορεία» του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας
Το έργο συμβασιοποιήθηκε επί διακυβέρνησης ΝΔ, το 2009. Παρά τις χρηματοδοτικές δυσκολίες, οι κτιριακές εργασίες ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 2017, δίχως όμως να ακολουθήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία της μετεγκατάστασης των νοσοκομειακών υπηρεσιών.
Από τον Ιανουάριο του 2020 υλοποιήθηκαν, χάρη στη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας, της 5ης ΥΠΕ, της νέας διοίκησης του νοσοκομείου, του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Χαλκιδέων έργα οδοποιίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης, χωροθέτησης αρχαιολογικών ευρημάτων και δημιουργήθηκε ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου. Ως αποτέλεσμα, κατέστη δυνατή η μεταφορά από το παλιό νοσοκομείο, η οποία ολοκληρώθηκε εντός τριών ημερών, δίχως οποιαδήποτε έκπτωση ή διακοπή στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Το Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αρμόδιος για τις Υπηρεσίες Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, η Δήμαρχος Χαλκίδας Έλενα Βάκα και οι βουλευτές Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός.
Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού κατά τη συνάντηση που είχε με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου της Χαλκίδας Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη:
Την τελευταία φορά που επισκέφθηκα αυτόν τον χώρο, λίγο πριν από τις εκλογές του 2019, είχα συναντήσει ουσιαστικά ένα γιαπί. Σήμερα επιστρέφω και βρίσκω ένα σύγχρονο λειτουργικό νοσοκομείο. Ένα όνειρο της Εύβοιας εδώ και 30 χρόνια έχει γίνει πράξη. Και θέλω να ευχαριστήσω θερμά όχι μόνο την 5η υγειονομική περιφέρεια και τη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και όλους τους εργαζόμενους, γιατρούς, νοσηλευτές, υποστηρικτικό προσωπικό για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν εν μέσω πανδημίας να μετεγκατασταθούν από τις παλιές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Χαλκίδας σε αυτό το νέο κτίριο.
Να λειτουργήσουν με τρόπο υποδειγματικό και να υποστηρίξουν συνολικά τη μεγάλη εθνική προσπάθεια, ειδικά τους δύσκολους μήνες του χειμώνα που μας πέρασε, όταν εδώ πέρα στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, φιλοξενήσατε ασθενείς από την Ευρυτανία, από τη Φλώρινα, από τη Βόρεια Ελλάδα, κάνοντας πράξη το δόγμα μας ότι στις δύσκολες στιγμές όλη η χώρα είναι μία υγειονομική περιφέρεια.
Το νοσοκομείο Χαλκίδας έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα πρότυπο νοσοκομείο για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο οραματιζόμαστε και το οποίο βήμα - βήμα, υπό την κατεύθυνση του Υπουργείου Υγείας, θέλουμε να οικοδομήσουμε. Αυτό αφορά αφενός το κτιριακό εξοπλισμό, όλα αυτά τα πολύ ωραία, τις πολύ ωραίες εγκαταστάσεις που είδαμε σήμερα, αφορά την τεχνολογία, τη δυνατότητα να μπορούμε να έχουμε ροή πληροφορίας σχετικά με το φάκελο των ασθενών εντός του νοσοκομείου αλλά και μεταξύ νοσοκομείων.
Και είχα την ευκαιρία σήμερα να δω ο ίδιος υπερσύγχρονα συστήματα διαχείρισης πληροφορίας εντός των χειρουργείων, τα οποία είμαι σίγουρος ότι κάνουν τις ζωές των γιατρών και των επισκεπτών μας πολύ πιο εύκολες και τελικά βελτιώνουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Αλλά βέβαια όλα αρχίζουν και όλα τελειώνουν με τους ανθρώπους μας με τους γιατρούς τους νοσηλευτές το υποστηρικτικό προσωπικό θέλω να σας ευχαριστήσω για ακόμα μία φορά.
Ξέρω και ενημερώθηκα ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμα κάποιες ελλείψεις, αναμενόμενο είναι, καινούργιο νοσοκομείο είναι, σε συνεργασία με το Υπουργείο ξέρετε ότι έχουμε έναν μακροχρόνιο προγραμματισμό για το πώς θα καλύψουμε τις ελλείψεις σε προσωπικό σε όλη τη χώρα και αυτό φυσικά αφορά και το νοσοκομείο της Χαλκίδας.
Σήμερα η χώρα ξεπέρασε το φράγμα των 10 εκατομμυρίων εμβολιασμών. Πιστεύω ότι αν το λέγαμε αυτό πριν από 6 μήνες, όλοι θα θεωρούσαν ότι αυτός ο στόχος δεν θα ήταν εφικτός. Όμως τα καταφέραμε, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα, το οποίο αυτή τη στιγμή οδηγείται από την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα και ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία των ανεμβολίαστων. Το λέω αυτό διότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά κυρίως οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και δυστυχώς οι συμπολίτες που χάνουν τη ζωή τους, ακόμα είναι συμπολίτες μας ανεμβολιαστοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν προστατευθεί από σοβαρή νόσηση εάν είχαν επιλέξει να εμβολιαστούν.
Πρέπει λοιπόν να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας έτσι όπως το θέλουμε και αυτό θα γίνει χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά εργαλεία τα οποία έχουμε στη διάθεση μας, όχι μόνο την κεντρική επικοινωνία η οποία εδώ και πάρα πολλούς μήνες είναι πολύ έντονη αλλά και τοπικές πρωτοβουλίες.
Ακουσα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την επιτυχία που είχε το πρόγραμμα των εμβολιασμών με κινητές μονάδες, είναι μία δραστηριότητα την οποία θέλουμε να επεκτείνουμε, αλλά θέλουμε να βάλουμε στο παιχνίδι της πειθούς των συμπολιτών μας που εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι ακόμα περισσότερο και τους γιατρούς μας και τους φαρμακοποιούς μας και σε αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα -και αύριο αν είμαστε έτοιμοι- θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε, να έχουμε ένα πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς έτσι ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού.
Η έμφαση μας εξακολουθεί να στρέφεται στους συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι, ειδικά αυτοί οι οποίοι είναι σε ηλικίες 40, 50, 60 ετών, είναι οι γονείς των παιδιών που σήμερα είναι διακοπές στα νησιά και οι οποίοι πιθανόν να κολλήσουν και να φέρουν τον ιό πίσω στα σπίτια τους, στους γονείς τους, στους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Αυτοι είναι η πιο επίφοβοι σήμερα. Αυτοί είναι οι πρώτοι που πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν, αυτοί πρέπει να είναι οι πιο προσεκτικοί διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε και αυτό είναι το τελευταίο μήνυμά μου, ότι και εμβολιασμένοι προσέχουμε, φοράμε τις μάσκες μας, αποφεύγουμε τους συγχρωτισμούς εξακολουθούμε να ακούμε τις οδηγίες των ειδικών.
Και βέβαια θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να κάνουμε χρήση της νομοθετικής ρύθμισης την οποία σήμερα ψηφίσαμε στη Βουλή και ότι όλο το υγειονομικό προσωπικό πια θα σπεύσει να εμβολιαστεί. Θεωρώ αυτονόητη υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς τους αλλά και απέναντι στον όρκο του Ιπποκράτη που έχουν δώσει να βάζουν πάνω από όλα τη φροντίδα της υγείας των ασθενών τους. Και πάλι συγχαρητήρια για τη δουλειά που έχετε κάνει και θα εξακολουθούμε να είμαστε κοντά στο νοσοκομείο, στην υγειονομική περιφέρεια, όπως το έχουμε κάνει και οι οποίες ελλείψεις υπάρχουν και αυτές συν τω χρόνω με μεγάλη ταχύτητα θα καλυφθούν. Ευχαριστώ πολύ».
Μητσοτάκης σε περιφερειάρχη: Οι δυνατότητες εθνικών στρατηγικών εξαντλούνται
«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να εντοπίσουμε εκείνες τις περιοχές οι οποίες υστερούν στον εμβολιασμό και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε με την πειθώ εκείνες τις εστίες καχυποψίας που εξακολουθούν να υπάρχουν. Θέλω να ζητήσω από όλους σας, πρέπει να πάμε πια πόρτα-πόρτα, οι δυνατότητες των εθνικών στρατηγικών αρχίζουν πια και εξαντλούνται. Το μήνυμα από μας έχει επαναληφθεί σε βαθμό εξάντλησης. Αυτό έχει που έχει πολύ μεγάλη αξία να πάμε εκεί που ξέρουμε εκεί που υπάρχει πρόβλημα και στην κυριολεξία να πιάσουμε συμπολίτη μας - συμπολίτη μας να τον πείσουμε ότι πρέπει να κάνει αυτό το βήμα. Χαίρομαι διότι η καμπάνια αυτή που έγινε με τα κινητά συνεργεία είχε αποτελέσματα, αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό σημαίνει ότι μας δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τέτοιες δράσεις. Και εκεί η Περιφερειακή, η τοπική αυτοδιοίκηση έχετε να αναπτύξετε ένα σημαντικό ρόλο έτσι ώστε να φτάσετε τουλάχιστον τον εθνικό μέσο όρο», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα τοπικά έργα που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ όπως επεσήμανε, «είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα η οποία υπέβαλε το εθνικό πρόγραμμα για το ΕΣΠΑ, πιστεύω ότι είναι ζήτημα ημερών αυτό να εγκριθεί. Διοχετεύουμε ακόμα περισσότερους πόρους στις Περιφέρειες και αυτό φυσικά απαιτεί από τις Περιφέρειες ταχύτητα, επαγγελματισμό, σωστό σχεδιασμό και δυνατότητα απορρόφησης του σημαντικού αυτού χρηματοδοτικου εργαλείου. Εδώ έχετε μεγάλη εμπειρία, υπάρχει ένα έργο σπουδαίο συνολικά στην Περιφέρεια, οπότε δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων για να μπορέσει και η Περιφέρεια να κάνει το αναπτυξιακό άλμα για το οποίο πολλές φορές έχουμε μιλήσει στο παρελθόν. Πλην όμως τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε και τα σχετικά χρηματοδοτικά εργαλεία για να μπορούμε να το κάνουμε πράξη».
Κατά τη συνάντηση με τον κ. Σπανό, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, εξετάστηκαν έργα υποδομών τα οποία μπορούν να αναβαθμίσουν το οδικό δίκτυο και την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων του νησιού, όπως και οι άξονες του υπό κατάρτιση master plan του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την ηλεκτροκίνηση και στις υποδομές οι οποίες, όπως είπε, πρέπει να γίνουν και σε περιφερειακό και σε τοπικό επίπεδο για να δημιουργηθούν σταθμοί φόρτισης.
Άμεση η αντιμετώπιση των καταστροφών από τη «Θάλεια»
Οι δράσεις που έχουν αναληφθεί για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε στις υποδομές της Εύβοιας η κακοκαιρία «Θάλεια», τον περσινό Αύγουστο και η πρόληψη ανάλογων προβλημάτων στο μέλλον συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε στη συνέχεια στο Δημαρχείο ο Πρωθυπουργός με την Δήμαρχο Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα. Τονίστηκε παράλληλα ότι η αντίδραση της πολιτείας μετά το πλήγμα της «Θάλειας» ήταν άμεση, με τις πρώτες καταβολές του έκτακτου επιδόματος να χορηγούνται στους πλημμυροπαθείς στις 14 Αυγούστου, με την υποστήριξη του Δήμου. Παράλληλα διατεθηκαν τα απαραίτητα κονδύλια για την αποκατάσταση της υδροδότησης, την αποκατάσταση παραλιακών εκτάσεων και για επισκευές στο οδικό δίκτυο.
«Πιστεύω ότι αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει σχέδιο και καλή οργάνωση το κράτος μπορεί να στέκεται δίπλα στους πολίτες και δίπλα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε σε επίπεδο αποζημίωσης καταστροφών που έχουν γίνει σε νοικοκυριά, είτε σε παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με τις υποδομές», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τέσσερα μεγάλα έργα συνολικού προϋπολογισμού 74,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στο στάδιο εκκίνησης των εργασιών.
Οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις αφορούν τον Δήμο Χαλκιδέων και τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων και περιλαμβάνουν 12 υποέργα για αποκατάσταση του οδικού δικτύου και έξι αντιπλημμυρικά υποέργα σε ρέματα της περιοχής. Παράλληλα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ετοιμάζει μελέτη για την ανακατασκευή της γέφυρας Φύλλων και τη στατική ενίσχυση των γεφυρών Αφρατίου και Βασιλικού.
«Η συνεργασία αυτή τη στιγμή κεντρικού κράτους και των δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι άριστη. Και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. Πρόσφατη απόδειξη -δυστυχώς δυσάρεστη- ήταν τα γεγονότα της 9ης Αυγούστου το 2020, η θεομηνία την οποία γνωρίζετε και εσείς ο ίδιος πολύ καλά, γιατί επισκεφθήκατε τον τόπο, έπληξε το δήμο Χαλκιδέων. Θα σας πω μόνο ενδεικτικά ότι όσο αφορά και επειδή εμπλέκεται και το Υπουργείο Εσωτερικών στην καταβολή των αποζημιώσεων, τα γεγονότα συνέβησαν την Κυριακή 9η Αυγούστου και την Παρασκευή δόθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις των 600 ευρώ. Αυτό είναι ένα επίτευγμα που έχει να κάνει με την άριστη συνεργασία που είχε η κεντρική εξουσία, η περιφέρεια και ο δήμος. Και βέβαια όλα τα Υπουργεία και το Εσωτερικών και το Υποδομών και το Οικονομικών», ανέφερε χαρακτηριστικά προς τον Πρωθυπουργό η Δήμαρχος Χαλκιδέων.
Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης σημαντικές σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις που αφορούν τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και οι φάκελοι που έχουν υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Πριν τη συνάντηση με τη Δήμαρχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους και στο παραλιακό μέτωπο της Χαλκίδας.
Ο Πρωθυπουργός παρότρυνε νέους να εμβολιαστούν και να αξιοποιήσουν το Freedom Pass και έκανε μία σύντομη στάση για καφέ όπου συνομίλησε με πολίτες και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.