Κρήτη: Παππούς και γιαγιά ένοχοι για την αποπλάνηση της εγγονής τους
Εκδικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η υπόθεση όπου κατηγορούνται ο παππούς και η γιαγιά ενός 12χρονου κοριτισιού, προκαλώντας αποτροπιασμό στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.
Η υπόθεση αφορά δύο μεσήλικες από το Ηράκλειο Κρήτης, με τον μεν παππού να αντιμετωπίζει την κατηγορία της αποπλάνησης της εγγονής του και τη γιαγιά να κατηγορείται για συνέργεια στην κατηγορία της αποπλάνησης καθώς της αποδίδεται ότι γνώριζε…
Αρνούνται τις κατηγορίες
Ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης αμφότεροι, διατηρώντας τις πρωτόδικες ποινές. Στον παππού επιβλήθηκε και πάλι δεκαετής ποινή κάθειρξης και επιστρέφει στη φυλακή και στη γιαγιά επιβλήθηκε τριετή ποινή φυλάκισης.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, cretalive.gr, και οι δύο ήταν απόλυτα αρνητικοί για ό,τι τους αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι το κοριτσάκι όσο έμενε κοντά τους ήταν ένα χαρούμενο παιδί που αγαπούσε τους παππούδες του και έπαιζε μαζί τους. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το 2013 και ενώ το παιδάκι ήταν μόλις 3 ετών, υπήρξε ανώνυμη καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού περί ακατάλληλου περιβάλλοντος για το κοριτσάκι.
Υπήρξε κοινωνική έρευνα, και τελικώς το παιδί απομακρύνθηκε από το βιολογικό οικογενειακό περιβάλλον του και στην πορεία δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια που το αγκάλιασε με μεγάλη αγάπη και στοργή.
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι τον πρώτο καιρό το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα στον λόγο, όμως με τις κατάλληλες συνεδρίες, παρουσίασε θεαματική πρόοδο και άρχισε να μιλάει. Οι κουβέντες του όμως ανησύχησαν τους θετούς γονείς, καθώς το παιδί περιέγραφε, με όλη την αθωότητα του, ανάρμοστες συμπεριφορές του παππού προς εκείνον. Έτσι έκριναν ότι έπρεπε όλο αυτό να διερευνηθεί αρμοδίως. Και έτσι η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη.
Να σημειωθεί ότι ο παππούς είχε καταδικαστεί στο παρελθόν και για αιμομιξία, αν και στην πορεία η καταγγέλλουσα φέρεται να ανακάλεσε, αποδίδοντας το περιεχόμενο της καταγγελίας σε νεανική επιπολαιότητα.