Κουρέτας στο Black Box για Daniel: «Πληρώνουμε τώρα πολλαπλά για έργα που δεν είχαν γίνει»
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξηγεί μεταξύ άλλων γιατί επέλεξε να εμπλακεί με την πολιτική.

O περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας είναι ο καλεσμένος στην εκπομπή του Attica TV, «Black Box», που μεταδίδεται το βράδυ της Κυριακής (6/4).
Ο κ. Κουρέτας μιλά στη Μάγκυ Δούση για τα Τέμπη, για τα έργα που γίνονται στη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία Daniel αλλά και για την επιλογή του να εμπλακεί με την πολιτική.
«Ως πατέρας θαυμάζω τους γονείς, εγώ δεν θα είχα το κουράγιο να ξανά ξεκινήσω» απαντά ο περιφερειάρχης για την τραγωδία των Τεμπών. Για τη θέση του ως περιφερειάρχης, αναφορικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία υπογράμμισε ότι υπάρχουν «πολύ συγκεκριμένοι κανονισμοί τι θα πρέπει να κάνει ένας περιφερειάρχης σε τέτοιες καταστάσεις. Εκείνο το βράδυ έπρεπε να εφαρμοστεί αλλά δεν εφαρμόστηκε».
Όσον αφορά την κατάσταση στη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία Daniel ο κ. Κουρέτας ανέφερε αρχικά πως «έχουμε ξεκινήσει την αποκατάσταση των καταστροφών». Το σύστημα, με όσα έργα έχουν γίνει μέχρι τώρα, άντεξε δύο δυνατές κακοκαιρίες, συμπλήρωσε ο κ. Κουρέτας, αλλά υπογράμμισε ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν τα έργα της ορεινής υδρονομίας, τα οποία έχει προγραμματίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, έτσι ώστε να αντέξει η Θεσσαλία μεγαλύτερα χτυπήματα των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Στη συνέχεια επισήμανε ότι «πληρώνουμε τώρα πολλαπλά για έργα που δεν είχαν γίνει από πριν». Επιπλέον τόνισε πως «στον νομό Καρδίτσας περίπου ένα ποσοστό 5% των κατοίκων έφυγαν λόγω της κακοκαιρίας»
Ειδική αναφορά έγινε στο θέμα του νερού στην περιοχή με τον περιφερειάρχη να αναφέρει πως «η Θεσσαλία είναι το Ελ Ντοράντο στη διαχείριση του νερού».
Όσον αφορά, τέλος, την παρουσία του στα διοικητικά της περιφέρειας αλλά και την εμπλοκή του με την πολιτική, ο κ. Κουρέτας τόνισε τα εξής: «Δεν μου αρέσει να μιλώ πολύ. Κοιτάζω τη δουλειά μου. Κατάλαβα ότι θέλω να εκφραστώ μέσα από την πολιτική γιατί δεν μπορούσα από την επιστήμη».