Κουλούρι Θεσσαλονίκης έως και 1 ευρώ - Ανησυχία για νέες αυξήσεις στο ψωμί
Η αύξηση των αλεύρων αλλά και των τιμών σε όλες τις πρώτες ύλες όπως και ο διπλασιασμός του ενεργειακού κόστους ανεβάζουν τις τιμές σε ψωμί και αρτοσκευάσματα, ενώ από το φθινόπωρο αναμένονται νέες ανατιμήσεις.
Είναι χαρακτηριστικό πως καπέλο διαπιστώνεται και στην τιμή στο κουλούρι Θεσσαλονίκης που θεωρείται παραδοσιακά ένα σνακ που απευθύνεται σε όλα τα πορτοφόλια.
Η τιμή του κουλουριού Θεσσαλονίκης μάλιστα από τα 50 λεπτά έφτασε να πωλείται μέχρι και ένα ευρώ.
Τα αρτοποιία προσπαθούν να απορροφούν την αύξηση του κόστους παραγωγής των αρτοσκευασμάτων, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς και μάλιστα την ώρα που υπάρχει σημαντική μείωση της κατανάλωσης.
Μάλιστα οι εκπρόσωπο του κλάδου προειδοποιούν πως αν δεν υπάρξουν ανατιμήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν «λουκέτο».
Επίσης, καταγγέλλουν μεγαλύτερη αύξηση των μεγάλων αλευροβιομηχανιών από τους οικογενειακούς μύλους.
Πρόσφατα η Ομοσπονδία Αρτοποιών ενημερώθηκε από τους προμηθευτές αλεύρων για επικείμενη αύξηση 7%-10% στις τιμές των αλεύρων. Ο κλάδος των αρτοποιών θεωρεί αδικαιολόγητη και βιαστική την απόφαση της αλευροβιομηχανίας γι' αυτές τις αυξήσεις την παρούσα χρονική στιγμή, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αποθέματα.