Κώστας Ρέχας: "Για ρωτήστε τους χιλιάδες καταστηματάρχες που τους κλείσατε"
Κώστας Ρέχας: Άρχισαν τα όργανα της αγανάκτησης και μάλιστα από την ενδοχώρα του κυβερνώντος κόμματος. Ο Κώστας Ρέχας, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου γράφει σε ανάρτησή του στην σελίδα τους στο Face Book, το ανθρωπίνως δίκαιο. H καταγγελία του Κώστα Ρέχα Πρ. Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης ως έχει:
«Aπό αρχές Απριλίου τώρα πήγανε αρχές Μαΐου. Ντροπή σας ! Μετά από ένα μήνα λουκέτου και εγκλεισμού, να μας εμπαίζετε. Γιατί εσείς σίγουρα θα πάτε για να πάρετε τα απαραίτητα τρόφιμα και τα αλλά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά για ρωτήστε τους χιλιάδες καταστηματάρχες που τους κλείσατε ξαφνικά, εάν έχουν τα χρήματα να κάνουν το ίδιο μετά από ένα μήνα χωρίς ένα ευρώ από πουθενά.
Ειλικρινά εάν μπορούσα και εάν είχα την δυνατότητα να έδινα σε όλους αυτούς που με ρωτούν με αγωνία για το πότε θα μπουν τα 800€, να έδινα το δικός σας τηλέφωνο, τότε ίσως καταλαβαίνατε ότι πολλοί από τους εμπόρους, το αμέσως επόμενο διάστημα εάν δεν ρίξετε άφθονο χρήμα στην αγορά, όχι μόνο να ανοίξουν δεν θα μπορέσουν τα καταστήματα τους αλλά ούτε να φάνε δεν θα έχουν. Όσο αυτό και αν σας φαίνεται υπερβολικό, αυτή είναι η αλήθεια.
Και τελειώνω λέγοντας σας,, πως καλό θα ήταν όταν με το καλό βγούμε από την καραντίνα να κάνετε μια περιοδεία στην χώρα να δείτε και να ακούσετε κανέναν που πραγματικά είναι από την αγορά για το καλό όλων μας. Το να είστε υπουργός ανάπτυξης μόνο μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα του Σκάι, του Αντένα και των άλλων σταθμών σε καθημερινή βάση, με μονολόγους και διαγγέλματα, δεν μας πείθετε και δεν προσφέρετε έργο σε κανέναν ούτε καν στον εαυτό σας.
[caption id="attachment_1590039" align="alignnone" width="770"] EUROKINISSI[/caption]
Και επειδή το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο για όλους μας με τα νεύρα μας τεντωμένα και την υπομονή να εξαντλείται καλό θα είναι να υπάρχει συνεργασία και ενημέρωση με όλους εμάς τους εμπλεκόμενους φορείς, για να μπορέσουμε να βγούμε από την στενωπό που μας έβαλε ο κορονοϊος.
Και μη σας περνάει από το μυαλό ότι μπορεί οι έμποροι μετά από δέκα χρόνια συνεχούς κρίσης, χρηματοδοτώντας οι ίδιοι με δικά μας κεφαλαία τις επιχειρήσεις μας χωρίς καμία βοήθεια από πουθενά ότι έχουν χρήματα στην άκρη να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν και την κρίση του κορονοϊού. Δεν υπάρχουν πλέον ούτε για τις βασικές λειτουργικές ανάγκες.»