Κορονοϊός Ντόναλντ Τραμπ: Κάντε ενέσεις απολυμαντικού(!) κατά του κορονοϊού [vid]
Κορονοϊός Ντόναλντ Τραμπ: Δεν πίστευαν στα αυτιά τους όσοι παρακολουθούσαν τη συνέντευξη τύπου του αμερικανού προέδρου την Πέμπτη. Ο ίδιος θέλησε να προτείνει... ιδέες στην ιατρική κοινότητα για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Στη συνέντευξη της Πέμπτης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Μπορώ να φανταστώ το απολυμαντικό να σκοτώνει τον ιό μέσα σε ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό! Υπάρχει τρόπος να το χορηγήσουμε με ένεση ή να κάνουμε κάποιον καθαρισμό; Βλέπετε, ο ιός εισέρχεται στους πνεύμονες και κάνει τεράστια ζημιά. Θα είχε ενδιαφέρον να το ελέγξουμε».
Ο ίδιος δε φαίνεται να πτοείται από τα χιλιάδες θύματα που καταγράφονται καθημερινά στις ΗΠΑ που συνολικά ξεπερνούν τις 50.000 στη χώρα του. Μάλιστα, μετά τις ενέσεις απολυμαντικών και χλωρίνης δεν δίστασε να προτείνει την έκθεση ασθενών σε υπεριώδη ακτινοβολία, καθώς έρευνες έδειξαν πως ο κορονοϊός εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στον ήλιο και τη ζέστη.
https://www.youtube.com/watch?v=nbLB7bsx1oM
«Οι ενημερώσεις από τον Τραμπ είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Μποϊκοτάρετε την προπαγάνδα. Ακούστε τους ειδικούς. Και σας παρακαλώ μην πιείτε απορρυπαντικό», ανέφερε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ο Ρόμπερτ Ράιχ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.
Ο ήλιος σκοτώνει τον κορονοϊό
Οι ερευνητές της αμερικανικής κυβέρνησης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ιός SARS-CoV-2 επιβιώνει καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους και σε ξηρές συνθήκες. Αντίθετα χάνει την ισχύ του όταν αυξάνεται η θερμοκρασία και η υγρασία και κυρίως όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου, δήλωσε ο Ουίλιαμ Μπράιαν, ο ασκών χρέη επικεφαλής στην Υπηρεσία Επιστημών και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερική Ασφάλειας των ΗΠΑ.
«Παρατηρήσαμε αντίστοιχο αποτέλεσμα τόσο με τη θερμοκρασία όσο και με την υγρασία. Η αύξηση της θερμοκρασίας ή της υγρασίας ή και των δύο γενικά δεν ευνοεί τον ιό», τόνισε ο ίδιος παρουσιάζοντας τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας.
Τα ευρήματα αυτά ενισχύουν τις ελπίδες ότι ο κορονοϊός θα μιμηθεί τη συμπεριφορά άλλων αναπνευστικών ασθενειών, όπως η γρίπη, η οποία γενικά είναι λιγότερο μολυσματική όταν αυξάνεται η θερμοκρασία.
Ωστόσο, ο SARS-CoV-2 έχει αποδειχθεί θανατηφόρος σε πιο θερμά μέρη όπως η Σιγκαπούρη, προκαλώντας ερωτήματα για τον ρόλο που διαδραματίζουν οι κλιματικές συνθήκες.