Κορονοϊός μέτρα: Συνεδριάζουν οι ειδικοί - Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους
Κορονοϊός μέτρα: Συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή με σκοπό την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται πως πριν από μια εβδομάδα, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή των ειδικών συνεδρίασε και αποφάσισε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.
Σήμερα λοιπόν η κυβέρνηση θα ζητήσει την άρση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από την Επιτροπή και οι ειδικοί θα κληθούν να δώσουν ή όχι το πράσινο φως.
Πάντως στην πλειοψηφία τους και οι λοιμωξιολόγοι βλέπουν την άρση του μέτρου θετικά, καθώς δεν θα αφορά τους εσωτερικούς χώρους και τους χώρους με συνωστισμό.
Άρση των μέτρων μέχρι τέλος Μαρτίου
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της κυβέρνησης και των ειδικών σχετικά με τα άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, εξηγώντας πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα από τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί, ωστόσο τόνισε από τη μία, ότι «η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα» και από την άλλη, «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων στους μη εμβολιασμένους».
Νίκος Τζανάκης: Χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους
Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού είχε αναφερθεί, εξάλλου, και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης, 22 Φεβρουαρίου, στον ΣΚΑΪ.
Ο καθηγητής τόνισε μάλιστα ότι η χρήση μάσκας για τον κορονοϊό στους εξωτερικούς χώρους, δεν θα είναι απαραίτητη στο άμεσο μέλλον. «Μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους. Ιδίως αν είμαστε μόνοι μας στο δρόμο ή περπατάμε με την παρέα μας», είπε χαρακτηριστικά.
Η αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορονοϊού, όπως εξήγησε ο καθηγητής, αποτυπώνεται και στο υγειονομικό σύστημα. «Ζούμε σε ένα περιβάλλον όπου ο ιός ναι μεν προκαλεί μολύνσεις και το βλέπουμε καθώς τα κρούσματα διατηρούνται ψηλά, δεν πιέζεται όμως το υγειονομικό σύστημα. Βλέπουμε να μειώνονται οι νοσηλείες και οι διασωληνώσεις. Είμαστε σε ανάλογα χαμηλό επίπεδο από τον Οκτώβριο κι αυτό είναι πολύ σημαντικό», σημείωσε. (Διαβάστε περισσότερα)