Κιβωτός του Κόσμου: Δεν υπάρχουν οικονομικές παραβάσεις λέει ο πατήρ Αντώνιος - Ο Γιώργος Τσούκαλης μιλάει στο Action24

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Γεωργαντή έχουν κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές ως ύποπτοι για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος της “Κιβωτού του Κόσμου“, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Το αδίκημα της απιστίας αφορά αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, ποσό που συνδέεται με την αγορά και την ανακαίνιση από το ζευγάρι ακίνητου στην Πωγωνιανή, καθώς και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.
Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, δίνει την δίκη του άποψη γύρω από την πολύκροτη υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και του πατέρα Αντωνίου: «Να κρατάμε μικρό καλάθι για όσα κατηγορείται, δεν έχει καταδικαστεί».
Πατήρ Αντώνιος: Οι εξηγήσεις για τα οικονομικά αδικήματα
Το αδίκημα της υπεξαίρεσης αφορά ποσό 467.000 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και λεφτά, τα κοσμήματα και χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.
“Τα χρήματα που παραδόθηκαν εκείνη την ημέρα δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού, αλλά στη δομή της Κιβωτού και παραδόθηκαν από την ίδια την Πρεσβυτέρα. Τα χρήματα ήταν καταγεγραμμένα στο λογιστήριο της Κιβωτού κανονικά. Όταν ήρθε η οικονομική αστυνομία, δεν είχε αναλάβει ακόμα η προσωρινή διοίκηση, για να παραδοθεί το ποσό σε αυτούς. Άλλωστε υπήρχε προκαθορισμένο ραντεβού στην τράπεζα για να κατατεθούν μέσα στον λογαριασμό της οργάνωσης.
Το κτίριο είναι αχανές (7.000 τετραγωνικά). Ήταν ακατόρθωτο να βρεθούν εάν η ίδια δεν είχε πρόθεση να τα παραδώσει. Και για ποιον λόγο άλλωστε να μην συμβεί αυτό; Αφού ήδη ήταν περασμένα στα ταμεία της Κιβωτού. Οπότε αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε κάποιος δόλος”, σχολίασαν κύκλοι του πατέρα Αντώνίου και της πρεσβυτέρας στον ΣΚΑΪ.