ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ: Ναι στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής
ΚΙΝΑΛ ΣΥΡΙΖΑ: Θετικό δηλώνει το Κίνημα Αλλαγής στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις λίστες Πέτσα και την OpinionPoll, μία πρόταση που υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
[caption id="attachment_1864989" align="alignnone" width="1024"] intimenews[/caption]
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, και η Ελληνική Λύση προσανατολίζεται να πει «ναι» στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή χρειάζονται συνολικά 120 ψήφοι, συνεπώς απαιτούνται άλλες 2, εφόσον επιβεβαιωθεί και επίσημα η στάση του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αριθμεί 86 βουλευτές, το ΚΙΝΑΛ 22, το ΚΚΕ 15, η Ελληνική Λύση 10 και το ΜέΡΑ25 8. Ανεξάρτητοι είναι η Κωνσταντίνα Αδάμου (προερχόμενη από το ΜέΡΑ25) και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.
Χρηστίδης: Θα ψηφίσουμε για λόγους αρχής
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης δήλωσε ότι «τα τελευταία χρόνια για λόγους διαφάνειας το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε και ψηφίζει όλες τις εξεταστικές επιτροπές.
Έτσι προτιθέμεθα να κάνουμε και τώρα για λόγους αρχής. Βεβαίως το θέμα θα συζητηθεί και στην ΚΟ».
Οικονόμου: Θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ξανά αν οι δημοσκοπήσεις που βλέπουμε είναι "στημένες"
Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν χειραγωγεί την κοινή γνώμη.
«Οι συντάκτες της πρότασης για την εξεταστική επιτροπή περιγράφουν πολύ γλαφυρά κάτι που δεν έχει συμβεί, επειδή όσο κυβερνούσαν δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα τέτοιο σχέδιο άλωσης του Τύπου που επιχείρησαν να εφαρμόσουν» αναφέρει ο Γιάννης Οικονόμου.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Οι συντάκτες της πρότασης για την εξεταστική επιτροπή περιγράφουν πολύ γλαφυρά κάτι που δεν έχει συμβεί, επειδή όσο κυβερνούσαν δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα τέτοιο σχέδιο άλωσης του Τύπου που επιχείρησαν να εφαρμόσουν. Ένα σχέδιο με βοσκοτόπια, εξωχώριες εταιρείες, περίεργες διαδρομές εκατομμυρίων ευρώ και φυσικά δημοσκοπήσεις που όχι μόνο χαμήλωναν τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ψήλωναν και τη Χρυσή Αυγή.
Όλοι καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο κ. Τσίπρας κατέφυγε στην πρόταση αυτή, προκειμένου να δικαιολογήσει την αποτυχία και την ανεπάρκεια του απέναντι σε κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα για την πατρίδα και την κοινωνία, για τα οποία δεν έχει καμιά ουσιαστική πρόταση. Όλα τα ζητήματα που επικαλείται, έχουν απαντηθεί πολλές φορές. Το ίδιο φυσικά θα γίνει, αν η πρόταση του συγκεντρώσει τον απαραίτητο από το Σύνταγμα αριθμό βουλευτών.
Θυμίζουμε άλλωστε ότι για να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο από την Αντιπολίτευση, χρειάστηκε η ΝΔ να εισηγηθεί την αλλαγή του άρθρου 68 στην τελευταία αναθεώρηση. Αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη για το πως αντιλαμβανόμαστε στην Δημοκρατία, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.
Όταν αυτή η γνήσια δημοκρατική αντίληψη, μαζί με τα αποτελέσματα των πολιτικών μας, αναμετρηθούν στις κάλπες με την καθεστωτική αντίληψη του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του για την πολιτική και την Ελλάδα, θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ξανά αν οι δημοσκοπήσεις που βλέπουμε είναι "στημένες" ή απηχούν την πραγματικότητα».