Κίνα: Εκατομμύρια νέοι πλημμυρίζουν τους ναούς και προσεύχονται για πλούτο - Η viral φράση
Το «άνοιγμα» της Κίνας μετά την πανδημία υποτίθεται ότι ήταν το «διεγερτικό» που χρειαζόταν ο κόσμος. Ωστόσο, έπειτα από μια πρόωρη έκρηξη δραστηριότητας, η ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου φαίνεται να καθυστερεί.
Απογοητευμένοι από την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών, οι νέοι στην Κίνα πλημμυρίζουν τους βουδιστικούς και ταοϊστικούς ναούς προκειμένου να προσευχηθούν για θεϊκή παρέμβαση, με στόχο την εξασφάλιση θέσεων εργασίας, την είσοδο σε καλά σχολεία ή το να γίνουν πλούσιοι μέσα σε μια νύχτα!
https://www.youtube.com/watch?v=D-T6c38GtOc
Το «νιάτα που καίνε θυμιατά» έχει γίνει η νούμερο ένα δημοφιλής φράση στην τουριστική βιομηχανία της Κίνας φέτος, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από κοινού τον Απρίλιο από την Qunar.com, έναν ταξιδιωτικό ιστότοπο και το Xiaohongshu, μια εφαρμογή που μοιάζει με το Instagram, η οποία εξέτασε τις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις.
Το ποσοστό ανεργίας για τα άτομα μεταξύ 16 και 24 ετών έφτασε στο ποσοστό ρεκόρ 20,4% τον Απρίλιο, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.
Το ποσοστό ανεργίας των νέων θα μπορούσε να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο καθώς το ρεκόρ 11,6 εκατομμυρίων φοιτητών εισέρχεται στην ήδη δύσκολη αγορά εργασίας αυτό το καλοκαίρι, όπως εκτίμησε το υπουργείο Παιδείας νωρίτερα φέτος.
Φαινόμενο placebo
Εκτός από την προσευχή στις θεότητες για επιτυχία στην καριέρα τους, οι ικέτες αναζητούν την τύχη ακόμη και με τη μορφή... λαχείου. Το Κομμουνιστικό Κόμμα απαγόρευσε τα τυχερά παιχνίδια στην Κίνα όταν ανέλαβε την εξουσία το 1949. Ωστόσο, η κυβέρνηση διοργανώνει δύο τύπους λαχειοφόρων αγορών για να συγκεντρώσει χρήματα για αθλητικές εκδηλώσεις και έργα κοινωνικής πρόνοιας.
Οι πωλήσεις λαχειοφόρων αγορών έφθασαν τα 50,33 δισεκατομμύρια γιουάν (7,1 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Απρίλιο, αυξημένες κατά 62% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη Μαΐου. Πρόκειται για τις υψηλότερες πωλήσεις για τον μήνα Απρίλιο την τελευταία δεκαετία.
«Είναι ξεκάθαρα ένα εικονικό φάρμακο στην πραγματική ζωή» έγραψαν οι αναλυτές της Caitong Securities που εδρεύει στο Hangzhou σε μια έκθεση έρευνας την Κυριακή. Στην ιατρική έρευνα, το φαινόμενο εικονικού φαρμάκου είναι η εμπειρία του να αισθάνεσαι καλύτερα μετά από ένα ψευδές χάπι ή θεραπεία.
Σε αβέβαιες οικονομικές περιόδους, περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να αναζητούν παρηγοριά στην πίστη ή σε άλλες παρηγορητικές δραστηριότητες, όπως αγορά λαχείων, εκτροφή κατοικίδιων, παρακολουθώντας συναυλίες ή αφιερώνουν χρόνο σε χόμπι όπως anime ή κόμικς, είπαν οι αναλυτές.
«Το βασικό αξιοθέατο της αγοράς λαχείων είναι η παρηγοριά στους ανθρώπους» πρόσθεσαν.
Πηγή: CNN