Κέιτ Μίντλετον: Τα εμβληματικά κοσμήματα στη νέα της εμφάνιση και ο συναισθηματικός τους συμβολισμός
Αν και διακριτικά, τα κοσμήματα που επέλεξε για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας είχαν ιδιαίτερη σημασία.
Η Κέιτ Μίντλετον παρέστη στους ετήσιους εορτασμούς για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, τη Δευτέρα, μαζί με τον σύζυγό της πρίγκιπα Ουίλιαμ, τον βασιλιά Κάρολο Γ' και τη βασίλισσα Καμίλα. Η εμφάνισή της αυτή έρχεται μετά την απουσία της από την περσινή τελετή, καθώς υποβαλλόταν σε προληπτική θεραπεία για τον καρκίνο.
Για την μεγάλη επιστροφή η Πριγκίπισσα επέλεξε να φορέσει ένα εκπληκτικό κόκκινο, μίντι φόρεμα με έναν έναν εντυπωσιακό φιόγκο και ασορτί καπέλο. Επίσης, επέλεξε να συνδυάσει το φόρεμά της με κόκκινες γόβες και διακριτικά κοσμήματα.
Αν και διακριτικά, τα κοσμήματα που επέλεξε είχαν ιδιαίτερη σημασία. Συγκεκριμένα διάλεξε ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα κοσμήματα της Ελισάβετ Β': Το κολιέ από ιαπωνικά μαργαριτάρια , το οποίο ολοκληρώνεται με ένα κούμπωμα από διαμάντια. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας το είχε φορέσει και τον Απρίλιο του 2021 με αφορμή την κηδεία του Φίλιππου ως ένδειξη αγάπης προς την πρόσφατα χήρα γιαγιά του συζύγου της.
H πριγκίπισσα Κέιτ έχει αυτό το κολιέ στο συρτάρι της τουλάχιστον από το 2017, όταν το επέλεξε για να ολοκληρώσει την εμφάνισή της στον εορτασμό της 70ης επετείου γάμου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β.


Και δεν ήταν η μόνη πριγκίπισσα της Ουαλίας που έχει φορέσει αυτό το σχέδιο: Το είχε φορέσει και η Νταϊάνα το 1982 , τη χρονιά κατά την οποία, γεννήθηκαν τόσο ο πρωτότοκος γιος της όσο και η μέλλουσα νύφη της. Είναι άλλωστε σύνηθες για την Κέιτ Μίντλετον να φοράει σε σημαντικές εκδηλώσεις κομμάτια που έχει κληρονομήσει από τη βρετανική βασιλική οικογένεια, ειδικά εκείνα που ανήκαν στην πεθερά της.
Το ίδιο ισχύει και με το ζευγάρι σκουλαρίκια με τα μικρά διαμάντια με κρεμαστό μαργαριτάρι σε σχήμα δάκρυ. Πρόκειται για τα εμβληματικά σκουλαρίκια Collingwood, τα οποία ήταν δώρο από τον αγαπημένο οίκο κοσμημάτων των Spencers στην Νταϊάνα λίγο πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο το 1981.
Στη μητέρα του Ουίλιαμ άρεσαν τόσο πολύ αυτά τα σκουλαρίκια με την ίδια να τα έχει φορέσει και στον μήνα του μέλιτος, στο ταξίδι της στην Αυστραλία αλλά και όταν τράβηξε την προσοχή όλου του κόσμου με το θρυλικό revenge dress (φόρεμα εκδίκησης).