Καύσωνας και κινητό: Τί πρέπει να κάνετε για να μην εκραγεί μέσα στο αυτοκίνητο
Καύσωνας και κινητό: Τις ημέρες που το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο, καλό είναι πέρα από το να προφυλάξουμε τον εαυτό μας, να λάβουμε μέτρα για να προφυλάξουμε και το κινητό μας.
Η υπερβολική ζέστη επηρεάζει τα ηλεκτρονικά του τηλεφώνου. Τα εσωτερικά εξαρτήματα της συσκευής παράγουν θερμότητα όταν δουλεύουν και σε συνδυασμό με τις υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, μπορεί να προκληθούν προβλήματα στο τηλέφωνο, μέχρι και έκρηξη.
Γενικότερα, τα ηλεκτρονικά σχεδιάζονται για να λειτουργούν έως και στους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι μπαταρίες σχεδιάζονται να λειτουργούν και αυτές σε ορισμένες θερμοκρασίες. Όσο πιο πολύ ζεσταίνονται, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνουν. Επιπλέον, στην παραλία ή σε μια ζεστή ηλιόλουστη μέρα, οι οθόνες συνήθως λειτουργούν στο 100%, έχοντας και αυτές επίπτωση στην μπαταρία.
Με τις θερμοκρασίες θα ύψη, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι πρέπει να αποφεύγουμε να αφήνουμε το κινητό μας μέσα στο αυτοκίνητο και ειδικά πάνω στο παρμπρίζ, καθώς μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις.
Χρήσιμες συμβουλές για να διατηρείτε το τηλέφωνο «δροσερό» στο αυτοκίνητο
- Προσπαθήστε να το έχετε στη σκιά ή χρησιμοποιήστε μία βάση τηλεφώνου και τοποθετήστε την μπροστά στον αεραγωγό για να το χτυπάει ο κρύος αέρας του air-condition.
- Αποφύγετε να το έχετε στο φορτιστή αν δεν είναι απαραίτητο, καθώς η φόρτιση παράγει έξτρα θερμότητα.
- Βγάλτε το από τη θήκη του και απενεργοποιήστε όσες λειτουργίες δεν χρησιμοποιείτε.
- Αν δείτε ότι το κινητό έχει υπερθερμανθεί, απλά κλείστε το για λίγα λεπτά, για να επανέλθουν όλα τα συστήματα στο φυσιολογικό πριν αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε ξανά.